Firma executantă a fost surprinsă de nivelul mare al apei subterane în strada Bem József, astfel părerea lor este că față de suma repartizată inițial, lucrările vor putea fi efectuate doar cu ceva mai scump. Diferența nu e mare, însă fiind vorba de bani de proiect, trebuie găsită o posibilitate juridică pentru plata în plus.

 

În strada Bem József lucrarea e oprită de trei săptămâni, deoarece, pe parcursul schimbului conductei de apă, firma Baumeister și-a dat seama, că din cauza nivelului mare al apei subterane, trebuie să fie transportat pământul devenit lutos și trebuie completat cu nisip. Municipiul Târgu Secuiesc și firma caută acum acea modalitate prin care ar putea fi achitată, pe lângă bani de proiect, cheltuiala în plus. La ieșirea de la benzinăria de la Ruseni au fost astupate gropile de la decantoarele aflate pe ambele părți ale drumului, însă după primarul Bokor Tibor acest lucru nu înseamnă rezolvare. Imediat ce va fi posibil, groapa aflată de drumul secționat va fi asfaltată.

 

Modernizarea străzii se desfășoară din bani guvernamentali, la care primăria a introdus proiect. Cu subvențiile de acest tip problema este că nu pot fi decontate cheltuieli ivite ulterior și nici nu pot fi cuprinse în finanțarea câștigată, deoarece autoritatea de supraveghere poate contesta legalitatea plății în plus, chiar și atunci dacă acelea au fost justificate.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


23 iulie 2020