Dr. Csernus Imre, renumitul psihiatru din Ungaria, ține pentru prima oară conferință la Târgu Secuiesc, la 28 martie, sâmbătă de la ora 19 în sala mare a Casei de Cultură Vigadó. La conferințele sale doctorul Csernus se adresează cu drag auditoriului, se bucură dacă și membri publicului își spun propriul punct de vedere. Expunerile sale agitate și interactive chiar pentru asta sunt populare: stilul individual, franchețea sa îi îndeamnă pe toți la cugetare.

 

Dr. Csernus Imre a urmat școala generală și liceul în Iugoslavia. A ajuns în Budapesta la vârsta de 18 ani. Provine dintr-o familie de intelectuali din a doua generație. Tatăl său este medic, mama stomatolog, fratele mai mic este jurist, iar sora sa mai mică logoped. După mărturisirea sa ar fi vrut să devină obstetrician. La început s-a pregătit să devină ginecolog, apoi a susținut examen de psihiatru. A umblat iadul de pe pământ: „Am adus heroină din străinătate, prima data am tras, apoi am injectat. Doi ani de iad. Am devenit animal și n-am vrut să fiu animal!” – își amintește, apoi în spitalul        Lipót el i-a vindecat pe bolnavii de viciu.

 

Crezul său:

 

„O dată m-a întrebat un medic-primar:

– Imre, de ce îl preiei pe noul și noul narcotic? Îți taie capul, ce rost are totul? – M-am oprit, aveam în mână tocmai o foaie de observație. Am răspuns ceva de genul:

– Nu cred în faptul că, dacă un om intră într-o groapă pe propriile picioare, nu poate ieși de acolo tot pe propriile picioare. De asta nu cred că există situații fără speranță. Nu există. Totdeauna există portiță de scăpare.”

 

Prețul biletului de intrare este de 30 de lei. Biletele pot fi găsite prealabil în biroul de relații cu publicul a Casei de Cultură Vigadó, în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacol. Posibilitate de rezervare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


24 martie 2015