Ca ultim spectacol al stagiunii 2014/2015 Teatrul Orășenesc din Târgu Secuiesc privește în turneu coproducția trupei Tompa Miklós al Teatrului Național din Târgu Mureș și a Studioului Yorick, Bányavakság. A doua piesă a trilogiei-Bányavidék a lui Székely Csaba poate fi vizionată la 30 martie, luni de la ora 19 de cei cu abonament Toldi și Boér Géza, la 31 martie, marți de la ora 19 de cei cu abonament Gábor Áron în Casa de Cultură Vigadó. Prima piesă a trilogiei, Bányavirág a putut fi vizionată de spectatori în mai 2013.

 

 În lupta pentru putere mulți nu se îngrozesc nici de folosirea unor mijloace necinstite, fie acea putere cât de mică și oricât de serioase sunt consecințele. Primul om al localității de la munte, aflat înaintea alegerii de primar, se ține cu dinții și unghiile de poziția apărată cu grijă și cheamă un polițist din oraș pentru a demasca afacerile ilegale ale rivalului său.

 

Corupție și naționalism – două probleme care sunt prezente marcant în Secuime, însă despre asta nu se cuvine a vorbi. Bányavakság nu de aceea vorbește despre ei, căci nu se cuvine, , ci că aceste probleme există, infectează și sunt capabile să ia proporții periculoase. Sub suprafață se ascund insulte nespuse și pasiuni la a căror remediere – dacă există în general această remediere – încă mult timp trebuie să treacă.

 

Locația este localitatea fără denumire cunoscută din Bányavirág, unde deznădejdea și singurătatea sunt mai sugrumate decât cândva, probabil de aceea se pare ca sigura rezolvare posibilă câștigarea puterii. Doar că lupta pentru putere este însoțită totdeauna de sacrificii, deseori de sacrificii foarte grave.

 

În funcție de locurile rămase neocupate, pot fi cumpărate bilete cu prețul de 20 de lei pentru adulți, cu 15 lei pentru elevi și pensionari. Biletele pot fi procurate în biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacole. Posibilitate de ocupare de locuri la unul dintre numerele de telefon 0267 360 179 sau 0729 058 197.

 

Interpreți:

 

Ince: Szakács László

Iringó: Nagy Dorottya

Izsák: Ördög Miklós Levente

Florin: Bányai Kelemen Barna

Izabella: Czikó Julianna

 

Scenograf ie și costume: Bartha József

Compozitor: Boros Csaba

Mască: Benő Kinga

Asistenți scenografi: Bajkó Blanka Aliz, Hotykai Evelin

Muzicieni: Fazakas Attila, Pál Tamás, Sándor László

Regizor: Sebestyén Aba


Invalid Displayed Gallery


24 martie 2015