La inițiativa primarului Bokor Tibor, ieri a demarat procesul prin care pe Dobolyi Aladár, antrenorul de sport decedat duminică, pe omul orașului binecuvântat cu un talent proeminent și cu devotament, să-l promoveze cetățean de onoare. Hotărârea, conform legilor, Consiliul Local îl poate lua cel mai repede la ședința de consiliu din decembrie.

 

„La auzul cumplitei vești, prima mea idee a fost că acum doar atât putem face, să-i înălțăm o amintire demnă lui Ali.  Atunci s-a formulat în mine, că cea mai mare distincție este dacă îl promovăm pe Dobolyi Aladár cetățean de onoare al orașului, căci el a fost omul formator de comunitate care, stăruitor, zi de zi a slujit, prin faptul că a format copiii, îndemnându-i la rezultate, a dus mai departe renumele orașului nostru” – a formulat edilul.

 

Conform legilor, Primăria trebuie să publice, până în treizeci de zile, inițiativa, doar după aceea poate deveni proiect de hotărâre, acest lucru trebuie înaintat în fața Consiliului Local, care va putea accepta hotărârea la ședința de consiliu din decembrie. După asta ar dori să fixeze data oficială a promovării, vor anunța în timp rezonabil despre dată și pe locuitorii orașului. În același timp, și civilii și clubul sportiv au propus ca și sala de ping-pong să fie denumită de la numele lui, a pornit și procesul acesteia, astfel în același timp cu promovarea de cetățean de onoare poate fi ținută și festivitatea de botez.


10 noiembrie 2015