Consiliul Local din Târgu Secuiesc a ținut săptămâna trecută penultima sa ședință de consiliu al ciclului de patru ani. La consfătuire au modificat, printre altele, bugetul orașului și au votat și despre sprijinul unei investiții de mare valoare. Discuție a cauzat valorificarea la licitație publică al unui teren minuscul.

 

Corifeii orașului au decis prima dată despre modificarea bugetului orașului, apoi în urma acesteia au aprobat bilanțul financiar al primului trimestru. Discuția s-a dezlănțuit atunci când au supus la vot acel proiect care s-a referit la aprobarea vânzării la licitație publică al unui teren din Lunga. Acesta a fost pus deja pe ordinea de zi al ședinței precedente de consiliu, dar nici atunci n-a primit sprijinul necesar.

 

Johann Taierling și de data aceasta a insistat asupra ideii că terenul ar trebui oferit ca despăgubire acelora de la cei care au luat proprietatea la naționalizare, după părerea sa, sunt astfel de persoane chiar și două sute în oraș. Taierling a insistat, deși consilierul Molnár Lajos Zoltán din Săsăuși l-a informat, că este vorba despre un teren minuscul, acoperit de buruieni, care este încercuit în întregime cu alte imobile, și la care nu duce nici drum, astfel practic este total neutilizabil pentru primărie. Acest lucru a fost confirmat și de către Lukács László consilierul Partidului Civic Maghiar din Lunga, atrăgând atenția lui Taierling că este vorba despre o licitație publică și nu despre o vânzare oportună.

 

Consilierul Partidului Popular Maghiar din Transilvania însă n-a luat în considerare explicațiile, a repetat și de mai multe ori punctul său de vedere, pentru care a intrat într-un conflict aprins cu conducătorul ședinței Bejan András. Acesta din urmă l-a rugat să discute despre temă, răbufnind în final, i-a adresat colegului său întrebarea: vreți terenul respectiv pentru Dumneavoastră?

 

–  Este vorba în total despre un teren de numai  900 de metri pătrați, despre careunii consilieri nu știu nici măcar unde este, dar vorbesc despre el, pe deasupra, fără să știe ce este pe el. Poate va fi un consiliu mai înțelept, care se poate gândi și va lua apoi în considerare interesele orașului și nu sporirea averii personale – a pus punct la sfârșitul discuției agravate primarul.

 

În cele din urmă proiectul a picat în lipsa unui vot. S-a vorbit totodată și despre o investiție foarte importantă:  după informarea primarului Bokor Tibor vor să lărgească cabinetul ambulatoriu și, pe timpul lucrării, dosarul de cadastru despre terenul spitalului trebuie predat orașului. Despre detaliile lucrării de mai multe milioane a raportat managerul spitalului dr. Kelemen András, după spusele sale, consultarea bolnavilor s-ar simplifica cu noua clădire, cu atât mai mult, căci investiția conține și achiziționarea a numeroaselor aparate noi. Directorul a informat corpul consilierilor și despre faptul că, în curând, va sosi în spital și un nou medic specialist ortoped.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


3 mai 2016