Săptămâna trecută, o delegație de șapte membri ai orașului înfrățit Maassluis din Olanda a vizitat orașul Târgu Secuiesc. Pe parcursul întâlnirii s-a formulat că vor să așeze pe baze noi colaborarea dintre cele două localități. Începând cu doi noiembrie 2015 a fost numit cu ordin regal primar în Maassluis dr. T. J. (Edo) Haan, iar edilul orașului înfrățit n-a fost încă până acum la Târgu Secuiesc, asta s-a întâmplat acum.

 

La schimbul de păreri purtat cu primarul Bokor Tibor au analizat ce s-a întâmplat între cele două orașe în cei douăzeci de an trecuți, au discutat despre posibilitățile de colaborare între instituții.

 

Primarul a schițat esența vizitei: „Dacă am înțeles bine, relația cu Crucea Roșie locală va lua o direcție total nouă, noroc, că am ajuns până acolo, încât în Maassluis nu mai trebuie adunate haine pentru cei de aici care au nevoie. Am discutat despre cum am putea întări ridicarea la un nou nivel relația dintre bibliotecă, muzeu și școli”.

 

De altfel, olandezii au vizitat mai multe obiective din Târgu Secuiesc, astfel, printre altele, Fabrica de Confecții Zarah Moden, spitalul, Liceul Teoretic Nagy Mózes, precum și patinoarul artificial, au fost primiți de către membrii Clubului Pensionarilor Maassluis și de reprezentanții Crucii Roșii.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


2 octombrie 2019