La 26 octombrie, luni dimineața, consilierii orașului Târgu Secuiesc s-au întrunit pentru dezbaterea a trei proiecte de hotărâre. Corifeii orașului au decis la o ședință extraordinară de consiliu despre creșterea salariilor funcționarilor publici, despre concesionarea serviciului de hingheri, precum și despre modificarea construcției organizatorice a spitalului orășenesc. Consiliul a aprobat în unanimitate toate cele trei ordine de zi.

 

La începutul ședinței extraordinare de dimineață au ales un nou președinte de ședință în persoana lui Babos Botond, consilier de tineret din partea UDMR. Babos va deține funcția de președinte al Consiliului Local timp de trei luni. După alegere, consilierii orașului au trecut la proiectele de hotărâre, imediat după aceea prima dată au fost nevoiți să decidă despre modificarea bugetului. După cum a înaintat primarul Bokor Tibor vor mări partea de venit al bugetului orașului cu 121.200 de lei, pe acesta îl vor grupa la trei teze importante. În înțelesul legii care a apărut în august pot fi mărite salariile funcționarilor publici, până acum acest lucru nu l-a făcut posibil plafonul de plată. Deoarece plafonul de plată a fost șters de Guvern, de la 1 octombrie pot fi mărite salariile. O teză mai mare figurează încă la educație, unde suplimentul e necesar pentru achitarea facturilor de încălzire ale două instituții de învățământ, respectiv pentru achitarea abonamentelor profesorilor navetiști. Au prescris o sumă de 40.000 de lei pentru procesul de acreditare al spitalului. Aici directorul spitalului Dr. Kelemen András discutarea hotărârii a completat-o cu mențiunea ca procesul de acreditare este foarte lung și extrem de costisitor, doar achitarea comisiei de acreditare constituie aproximativ 80.000 de lei.

 

În al doilea punct a figurat licitația deschisă a concesionării de hingheri, după primar procesul trebuie pornit cât mai repede. La ședința comisiei consilierii au cerut încă o modificare, după care ținerea în evidență a câinilor să nu se întâmple doar cu registre, ci și în formă electronică, conținând toate datele câinilor și chiar și fotografii. Ca al treilea punct s-a născut o hotărâre despre construcția organizatorică a spitalului municipal, de asta a fost nevoie deoarece curând va fi deschis, în spital un nou cabinet de gastroenterologie.


26 octombrie 2015