Aflându-ne în fața sărbătorilor, Primăria din Târgu secuiesc socotește de datoria sa să informeze locuitorii din strada Gării despre starea actuală a zonei cu probleme.

 

Cum am mai dat de știre, biroul de specialitate a început încă astă toamnă procesul de achiziții, ca îndată ce sursele materiale vor fi la dispoziție, imediat să se poată apuca de reparația străzii Gării, care se scufundă în noroi de câțiva ani buni. În noiembrie – respectând dispozițiile – am publicat spre achiziții lucrările, pe care l-a câștigat Conforest SA, cu sediul în Brașov. Tot atunci, datorită rolului de guvernare a UDMR, primarul Bokor Tibor a semnat cu Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării, un contract de subvenționare pe anul 2014 de 1.5 milioane de lei, asigurând prin acesta sprijinul ministerului pentru reabilitarea străzii. Conform planului conduc apa de ploaie, toate conductele, cablurile ajung sub pământ, stratul de asfalt însă va da loc parcărilor și, potrivit posibilităților, pistei de biciclete.

 

Contractul pentru executarea lucrărilor a fost semnat de oficiu cu Conforest S.A în 21 decembrie- începând cu acest moment, de starea teritoriului dispune întreprinderea, cu condiția că termină lucrarea în termenul stabilit. Procesul de realizare a fost împiedicat prima dată de întreprinderea Distrigaz Sud, care între timp au schimbat întreaga rețea de conducte, tot atunci pe sectorul dintre indicatorul STOP și pasajul de cale-ferată executantul OMS România a stricat canalizarea – e o problemă, pentru că s-a putut rezolva în urma unor negocieri îndelungate. Momentan – după Márton László, reprezentantul local al SC Conforest SA – vremea nu e favorabilă lucrărilor, căci baza străzii Gării trebuie curățată conform planului până la o adâncime de 50 de cm, însă pământul aflat în stare de îngheț nu face posibil acest lucru.

 

„În săptămânile trecute am încercat să astupăm gropile mai mari, unde s-a putut – există canalizare de apă de ploaie – am desecat bălțile mari. Mai mult de atât deocamdată nu putem face” – a declarat la întrebarea noastră însărcinatul.

 

Față de asta, primarul Bokor Tibor e de părere că pe 2-300 de metri până acum s-ar fi putut repara drumul, dacă ar fi început imediat, ceea ce ar fi îndeajuns pentru a face practicabilă zona de la cazarmă până la magazinul Bertis, dar cel puțin partea din fața școlii. „Înțeleg perfect nervozitatea locuitorilor și a comunității care frecventează școala. Cu toate acestea îi rog să aibă răbdare de a aștepta răspunsul, căci lucrăm pe construirea poate celei mai moderne străzi din Târgu Secuiesc”.


Invalid Displayed Gallery


17 decembrie 2014