În cadrul Zilelor Secuimii organizate a IV-a oară Colecția de Cunoștințe din Transilvania efectuează o vizită la Târgu Secuiesc. Invitatul seriei de prezentări care aleargă sub numele de explorare științifică este doctoranda Borsai Orsolya, pe care o primește ca oaspete Asociația de Tineret (KVISZ) din Târgu Secuiesc în sala de conferințe a Bibliotecii Báró Wesselényi Miklós.

 

Scopul programului este pe de o parte acela ca cercetătorii tineri să facă cunoscute lumii întregi domeniile lor de cercetare, pe de altă parte ca cei interesați să cunoască cu ce se ocupă azi doctoranzii, cercetătorii, ce fel de idei, inovații se nasc azi în lumea științei. Durata prezentării este de 50 de minute, în ceea ce privește forma ei și atmosfera este prietenoasă, hazlie, interesantă și atrage atenția îndeosebi asupra unui segment caracteristic al muncii de cercetare, decât asupra faptelor aride și de specialitate.

 

Borsai Orsolya, o tânără studentă Phd de origine din Târgu Secuiesc, povestește acele momente hotărâtoare din viața sa, care au orientat-o către construcția peisajului. Cum și de ce a ales această carieră? Ce înseamnă a studia în străinătate? Cu ce amintiri s-a îmbogățit pe parcursul participării la programul ERASMUS? La astfel de întrebări așteptăm răspunsul ei sâmbătă, 10 octombrie, la prezentarea care începe de la ora 16.

 

​Organizatori: Centrul Cultural Județean Covasna, Consiliul Județean Covasna, Asociația Fundament, Asociația de Tineret din Târgu Secuiesc – KVISZ.


Invalid Displayed Gallery


9 octombrie 2015