Cel mai Carnaval din anul acesta a adus mai multe spectacole de carnaval la nivel ridicat și bine aranjate, ca oricând în anii precedenți. Deși din cele zece clase ale celor cinci licee au venit în cele din urmă doar șapte la măsurare, toate spectacolele prezentate au fost imaginate și distractive. Juriul n-a avut muncă ușoară, totuși au decis ca câștigătorii din anul trecut să primească în acest an premiul întâi. Deci clasa a XI-a A al Colegiului Reformat a dublat, din nou, timp de un an de zile, ei sunt campionii la Cel mai Carnaval.

 

Gălăgia claselor care făceau galerie a intensificat atmosfera la Cel mai Carnavalul desfășurat în Sala Polivalentă, la 20 februarie, vineri. Clasele și-au prezentat în ordine alfabetică producțiile, pe care le-au evaluat un juriu din cinci membri. Membrii juriului au fost Lung László Zsolt, directorul Casei de Cultură Vigadó, actor, din partea Teatrului Orășenesc Molnár Judit, veghetor, conducător de costume și recuzite și Pap Eszter Edina, secretar literar, din partea consiliului local Babos Botond, consilier de tineret și din partea primăriei Vizi Attila, consultant. Premiul trei a fost acordat clasei a X-a B de la Liceul Pedagogic Bod Péter cu producția Universuri Paralele, adică în capcana destinului, locul doi a revenit clasei a X-a A de la Liceul Teoretic Nagy Mózes cu spectacolul cu titlul Quo vadis? Încotro te îndrepți?, primul loc, ca și în anul trecut l-a adus acasă clasa a XI-a A al Colegiului Reformat cu producția excepțional de bine regizată, împănată cu mize muzicale alese cu gust, cu titlul Mamma mia. Campionii au câștigat un tort, un ornament pentru sala de clasă și ecusoane, precum și bilete de intrare la distracția Urbanizé.    

 

Prezentarea spectacolelor:

1. Colegiul Reformat, clasa a XI-a A, titlul spectacolului Mamma mia, diriginte: Farkas Ferenc

„Noaptea a fost lungă, compania este bună, am plecat acasă doar târziu, n-am avut grijă de tine…” clasa a XI-a A prezintă viața libertină a unui bărbat de patruzeci de ani. În tinerețe a trăit pentru dans, muzică, viața de gangster, însă repede a trebuit să-și dea seama, că asta nu e tot. Întorcându-se acasă dintr-o distracție de seară, soția îl trage la răspundere. Ce atrage asta după sine? Încordarea sexului femeiesc și bărbătesc unul împotriva altuia? Fundalul muzical este dat de cântecele lui Michael Jackson și Abba.

 

2. Liceul teoretic Nagy Mózes, clasa a X.-a A, titlul spectacolului Quo vadis? Încotro te îndrepți?, diriginte: Nagy-Babos Edit

Am putea întreba de la noi înșine, unul de la alții cu toții. De-a lungul istoriei oamenii doresc totdeauna libertatea și totuși au trăit aproape totdeauna în dictatură. Diversele puteri i-au guvernat când mai dur, când mai fin. Dar poate e cel mai periculos-pentru că e cel mai imperceptibil-dictatorul fără chip-manipulator. ce este asta de fapt? Banii, petrolul, armele, puterea economică sau media? Fiecare separat- și totuși împreună. Observă-l și caută-ți propria ta cale!

 

3. Liceul Pedagogic Bod Péter, clasa a X-a B, titlul spectacolului Universuri paralele, adică în capcana destinului, diriginte: Deme Ildikó

Condiția de bază a petrecerii, a distracției este libertatea. Dar omul liber se poate cu adevărat destinde, bucura de compania celorlalți. Din viața ființei private de libertate lipsește hazul, fericirea. Deși cu toții asta ne dorim. Și din asta se vede, că tuturor este extrem de importantă libertatea. Întrebarea este însă dacă suntem liberi sau ne zbatem în capcana destinului.


Invalid Displayed Gallery

 


23 februarie 2015