Consiliul Local din Târgu Secuiesc a decis despre cinci ordine de zi la ședința ordinară din 16 decembrie. Printre ordinele de zi a figurat și modificarea bugetului primăriei și al SC. Gosp-Com SRL., respectiv au pus la dispoziția administrării de către Consiliul Județean Covasna un teren.

 

În propunerea sa, primarul Bokor Tibor a relatat că primăria calculează cu o creștere de venit de 3.151.170 de lei, cea mai mare parte a acesteia este suma reîmpărțită din TVA (2.720.000 de lei). Din acesta instituția îi va plăti pe profesorii care au câștigat procesul. „Ne creștem bugetul cu o sumă de 374.000 de lei pe care am stabilit-o pentru lucrările efectuate la  Centrul de Formare Gábor Áron, dar neachitate. Cu această sumă Finanțele au compensat datoria noastră față de executant” –  a adăugat edilul. La lucrările de canalizare, pentru achitarea părții proprii, au regrupat 99.000 de lei, în cazul patinoarului cresc cheltuielile cu 19.100 de lei, deoarece planurile existente trebuie actualizate. Pentru reînnoirea căminului cultural din Săsăuși și Tinoasa corifeii orașului au disponibilizat încă 10.000 de lei. Se modifică și bugetul spitalului orășenesc: întreprinderea de industria lemnului Schweighofer a subvenționat instituția cu 25.000 de euro, pe care îl vor cheltui oportun, a spus consilierul Dr. Kelemen András, directorul spitalului. „De la 1 ianuarie ajunge la spitalul urologul Fetés Péter, de origine din Târgu secuiesc, și pentru a putea lucra în mod demn, trebuie cumpărat pentru el un set de aparate corespunzătoare. Suma rămasă va fi investită într-un vehicul de două persoane, potrivit pentru transport de mărfuri” – și-a încheiat ideea edilul.

 

Din partea SC. Gosp-Com SRL. directorul Zonda Balázs s-a referit la modificările care au  intervenit în buget. De când gunoiul este transportat la Sfântu Gheorghe, au crescut cheltuielile de combustibil, acest lucru însă nu influențează cheltuielile locuitorilor, a accentuat directorul. În luna decembrie, asigură angajaților și tichete de masă, și acest lucru trebuia inclus în buget.

 

La punctul trei au votat  despre precizarea unei hotărâri de consiliu aprobat de două luni, în care fixează că terenul predat în proprietatea și administrarea Consiliului Județean Covasna este drumul care duce la stația de transbordare. Acest lucru trebuia precizat cu o nouă hotărâre de consiliu, pentru ca consiliul județean să-l poată repara din bani de proiect. La punctul patru au aprobat rețeaua școlară din Târgu Secuiesc pentru anul școlar 2015-2016. Față de anul trecut nu a avut loc nici o modificare, centrele financiare au rămas aceleași. La ultimul punct al ordinii de zi, consiliul a decis asupra unor puncte de vedere și a sarcinilor necesare ocupării unui post de administrator. În alocațiunea sa, primarul Bokor Tibor a relatat: încă nici el nu este sigur că acest post trebuie publicat, căci dacă da, va fi om potrivit pentru ocuparea acestui post, dar trebuie aprobate, în primul rând, condițiile și acea listă de sarcini pe care persoana cu șanse poate prelua de la primar și de la viceprimar. Legea numărul 215 asigură posibilitate pentru publicarea unei sfere de activitate de manager de oraș, însă publicarea postului, împreună cu modificarea organigramei, poate constitui tema unei ședințe de consiliu ulterioare, a conchis primarul.

 

Consiliul Local din Târgu Secuiesc s-a întrunit pentru ultima oară în acest an.


16 decembrie 2014