Ieri, la data de 23 iulie, cei 18 reprezentanți din 19 membri ai consiliului Local din Târgu Secuiesc au prestat jurământ în prezența prefectului județului Covasna, Sebastian Cucu. Hegedüs Ferenc a absentat motivat, el va semna documentația de legământ la următoarea  ședință de consiliu. La Târgu Secuiesc consiliul va fi format din 11 membri UDMR, din 1 membru al Partidului Civic Maghiar, din 5 membri din partea Partidului Maghiar Popular din Transilvania și din 2 aliați din cadrul partidului român.

 

Ședința de consiliu a fost condusă de consilierul, având cel mai mare grad în consiliul local, dr.  Kelemen András. În prima etapă a fost înființată comisia de validare a mandatului. În urma acestuia consilierii au prestat jurământul, apoi au validat mandatul vechi-nou câștigător la alegerile locale al primarului Bokor Tibor.

 

Una dintre ordinea de zi a ședinței nou de consiliu a fost alegerea viceprimarului. Bejan András, noul lider ales al grupului UDMR a propus pentru un nou mandat viceprimarul precedent, în timp ce din partea Partidului Maghiar Popular Johann Taierling l-a nominalizat pe Ilyés Botond pentru funcția de viceprimar. La alegere 13 membri au acordat votul de încredere pentru Derzsi Gyula, iar cinci membri au votat în favoarea lui Ilyés.

 

După aceasta, au fost nominalizate câte 5 persoane în cele patru comisii de specialitate – pentru economie, pentru departamentul juridic; învățământ, cultură, tineret și sport; pentru asistență socială și  sănătate; urbanism (există persoane care vor fi prezente  chiar și în două comisii). La finalul ședinței primarul Bokor Tibor a solicitat sprijinul consilierilor în vederea desfășurării activității sale, iar prefectul și-a exprimat speranța, că cei prezenți se vor angaja să acționeze în interesul orașului.


Invalid Displayed Gallery


24 iunie 2016