În cadrul ședinței de joi, Consiliul Local a decis asupra a unsprezece puncte de pe ordinea de zi, cele mai importante două hotărâri fiind cele referitoare la bazinul de înot. Bokor Tibor, primarul municipiului Târgu Secuiesc, a declarat că investiția va fi predată Companiei Naționale de Investiții pentru finalizare și că studiul de eficiență a fost deja depus cu succes.

 

“Este important de subliniat că vorbim de o investiție de 144.448.000 de lei, cred că niciodată nu a existat un proiect de o asemenea valoare în Târgu Secuiesc”, a adăugat primarul.

 

Consilierii au decis, de asemenea, să modifice bugetul local, inclusiv partea de venituri, care a crescut cu peste 2 milioane de lei față de bugetul aprobat anterior. Spitalul Orășenesc a primit 2 milioane de lei de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea unui nou aparat de radiologie, iar Liceul Tehnologic Apor Péter a primit 225 de mii de lei de la Ministerul Agriculturii pentru achiziționarea de utilaje.

 

De asemenea, au fost schimbate regulile de atribuire a locurilor de parcare în zonele rezidențiale, licitațiile urmând să fie repetate la fiecare trei ani la Primărie. Fejér Áron a fost numit director interimar al Parcurilor Industriale SRL, până la organizarea unui concurs.

 

De asemenea, Consiliul Local a adoptat modificarea modelului steagului municipiului Tîrgu Secuiesc și modificarea organigramei a spitalului. De asemenea, au votat în unanimitate pentru crearea unei comisii care să aprobe salariul și pentru modificarea normelor privind serviciul voluntar în situații de urgență.


25 iunie 2021