Concursul de colectare a deșeurilor selective cu titlul Fii campionul reciclării!, publicat pentru instituțiile de învățământ în februarie, s-a încheiat la 30 mai, câștigătorii au putut prelua premiile în septembrie. Premiile pentru primii trei clasați au fost înmânate de către primarul Bokor Tibor la Primărie: o tablă interactivă, un videoproiector și zece mingi.

 

Pe baza rezultatelor totalizate cele mai multe deșeuri selective per elev – 3428 de kg de hârtie, material plastic și sticlă – au fost predate de Grădinița nr.3., atingând o medie de 31,1 de kg/cap. Ei au primit deci premiul principal al concursului, tabla interactivă. Premiul doi a fost un videoproiector, pe care îl poate folosi Școala Generală Petőfi Sándor. Instituția a predat 4112 de kilograme de hârtie  și sticlă, , media lor 7,70 kg/cap. Cel de-al treilea clasat a devenit Colegiul Reformat cu 1763 de kg de deșeuri selective, cu o medie de 7,56 kg/cap, școala a devenit mai bogată cu 10 mingi.

 

„Convingerea mea este că educarea pentru conștiința de mediu trebuie începută încă în copilărie și așa văd că grădinițele și școlile au desfășurat o muncă eficace, căci pe parcursul a câtorva luni au predat 17402 de kilograme de hârtie, material plastic și sticlă” – a spus la eveniment primarul Bokor Tibor.

Colectarea cu succes o vom continua și în anul acesta. Concursul de colectare a deșeurilor selective din anul acesta ține de la 1 octombrie 2015 – până la 30 mai 2016. Școlile/grădinițele care vor preda cea mai mare cantitate de hârtie, metal, carton și sticlă vor putea câștiga o tablă interactivă, un computer portabil (un laptop) și un aparat de fotografiat.


Invalid Displayed Gallery


24 septembrie 2015