În strada Purczell din Târgu Secuiesc au pus trotuar și au schimbat conducta de gaz. Imediat ce se termină așezarea trotuarului, strada aflată într-o stare extrem de proastă va fi și asfaltată.

 

Se lucrează în toi pe strada Purczell din Târgu Secuiesc, unde va fi modernizată întreaga zonă de locuit. Pe drumul care asigură legătura dintre străzile Dózsa György și Păcii începe modernizarea, cu atât mai mult că furnizorul de gaz a schimbat în întregime conducta principală. Administrația realizează lucrările prin puteri proprii, pe o parte a drumului trotuarul va fi pavat cu plăci de pișcot, apoi, conform închipuirii, și pe cealaltă parte a drumului vor forma banda destinată pietonilor. Materialele de construcție sunt la fața locului, pe o parte a străzii, din partea străzii Dózsa György, au rămas în urmă doar realizarea a câtorva metri, apoi trotuarul va fi făcut și pe cealaltă parte.

 

Îndată ce va fi efectuată realizarea trotuarelor, urmează reasfaltarea drumului. La apelul nostru la telefon viceprimarul Derzsi Gyula a relatat că, imediat ce va fi terminată strada  Purczell, brigada de lucru se va muta în strada Kossuth, respectiv în piața mică de acolo, pentru ca și acolo să fie efectuate reînnoiri. După aceea vor urma străzile Abatorului și Gării, unde de asemenea s-ar dori terminarea modernizării. Primarul Bokor Tibor a completat: ar fi numeroase puncte de lucru,  însă executorul a acceptat lucru și la țară, se așteaptă să se mute înapoi cu mașinile la Târgu Secuiesc.

 

După trecerea iernii, reînnoirea drumului a fost împiedicată de vremea capricioasă, căci de atunci, imediat ce efectuarea lucrărilor cu pământul a devenit posibilă aproape nu este zi în care să nu cadă precipitație. Munca primăriilor din România a fost îngreunată de faptul că, din cauza măririi salariului minim în construcții, executorii nu vor să lucreze conform angajamentelor din contractele încheiate anterior.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt

 


18 iulie 2019