Parcul Wegener predat nu de mult se bucură de un mare succes la Târgu Secuiesc, vârstnicii și copii se odihnesc și se joacă deopotrivă cu plăcere în cea mai nouă zonă verde a orașului. Administrația e atentă și la păreri și sugestii, astfel curând parcul va fi înzestrat și cu toaletă.

 

Cum permite vremea, se poate spune că în parcul Wegener, pe care Wilhelm Wegener, proprietarul principal al fabricilor de confecții New Fashion și Zarah Moden, l-a oferit orașului totdeauna e casă plină. Donația generoasă figurează în administrarea primăriei, iar conducerea orașului e atentă și la nevoile și reacțiile locuitorilor. În curând va fi compensată și o mică deficiență, parcul va fi înzestrat cu toaletă.

 

Primarul Bokor Tibor a expus: responsabilul va livra peste aproximativ o lună toaleta  modulară specială, destul de scumpă. Este vorba despre o unitate, în care va fi și loc de schimbare de scutece, astfel mămicile îi pot duce fără probleme la aer proaspăt pe cei mici, în caz de probleme nu trebuie să alerge acasă. Toaleta va fi racordată la rețeaua orașului.

 

A fost adusă la cunoștința edilului și o altă sugestie a populației: mulți au semnalat (s-au făcut și fotografii – red.), că copii și băiețandrii în majoritate de origine romă nu folosesc în mod corespunzător obiectele de joacă, respectiv fântâna arteziană care țâșnește din pământ, o consideră în unele cazuri ca fiind toaletă.  Primarul a comunicat: s-a aflat și ieri în parc, însă paznicul nu a semnalat că ar fi probleme și nici poliția locală nu l-a înștiințat despre așa ceva.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


18 iulie 2019