Conform planului de acțiune al Inspectoratului pentru Situații de Urgență județului Covasna aprobat la 10 august și în împrejurimile Municipiului Târgu Secuiesc se desfășoară căutările lui Mircea Crăciun, pilotul planorului dispărut joia trecută, la 6 august.

 

Ieri și azi căutările au avut loc în împrejurimile Lemniei, Mereni-ului și Veresvíz pentru găsirea singurului pasager al aparatului despre care se presupune că s-a prăbușit. Planul de acțiune de urmărire națională acoperă îndeosebi regiunile muntoase și cu păduri din județele Covasna, Harghita, Argeș, Buzău, Prahova, Brașov, Bacău și Vrancea. Pilotul Mircea Crăciun este căutat de peste 1350 de pompieri, jandarmi, salvamont, polițiști și voluntari, de 11 avioane și două drone, pe cele din urmă le-au pus în acțiune în această zi, pe terenuri mai anevoioase. În căutare s-au antrenat cu forță totală și silviculturile.

 

Biroul pentru situații de urgență al Primăriei din Târgu Secuiesc îi roagă pe toți cei care au văzut în zilele trecute aparatul, adică pot oferi informații despre locul în care se află persoana dispărute, să ajute căutările sunând la numărul de urgență 112, respectiv primăria locală (0267 361 974).


Invalid Displayed Gallery


11 august 2015