Seria de prezentare a medicilor tineri o continuăm cu Gáspár Eszter, medic specialist de dermatologie și terapeut de boli venerice, care va putea fi contactată, în curând, în cabinetul de ambulatoriu al spitalului orășenesc din Târgu Secuiesc. Este mama unei fetițe de 5 ani, soțul ei este medic de familie în Târgu Secuiesc.

 

Gáspár Eszter, de 30 de ani, din Târgu Secuiesc este medic specialist de dermatologie și terapeut de boli venerice, a susținut examenul de specialitate în anul trecut. A studiat la Facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, iar specializarea a obținut-o tot în acest centru universitar. Pe lângă asta a participat la formări în mai multe locuri, a obținut experiență de specialitate la Cluj Napoca și chiar și la Szeged. Aici a lucrat în centrul de tratare a rănilor, la secția dermato-cosmetice, la secția care se ocupă de infecțiile cu ciupercă. În cabinetul ambulatoriu al spitalului orășenesc își va începe munca în câteva zile.

 

Despre profesia aleasă spune, că e din ce în ce mai mare căutarea pentru ea, căci acum oamenii se ocupă mai mult și cu înfățișarea. „La Târgu Secuiesc a fost nevoie de dermatologie, deja foarte mulți m-au căutat cu diverse probleme. Oamenii pun mare accent pe aspectul lor, dacă apare doar o mică pată, caută deja medicul specialist. Dacă ne uităm bine, problemele dermatologice are aproape toată lumea. Ciuperca de unghii, alunițele, lipsa de pigment sunt cele mai des probleme dermatologice apărute” – spune.


14 ianuarie 2015