La 6 decembrie, sâmbătă, în centrul orașului Târgu Secuiesc, au aprins a doua lumânare a coroanei Advent. La festivitate Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, a aprins a doua lumânare, iar în discursul său a citat de la Kálnay Adél. La aprinderea lumânării au colaborat Corul de Cameră Cantus, Manócska și Grădinița numărul 3, precum și elevii Grupului Școlar Apor Péter, iar din partea Școlii Turóczi Mózes a recitat Jánosi Zsolt.

 

„Se poate a fi bun într-o lume rea, a te plimba iarna într-un palton descheiat, a înfige slănina pe o creangă înghețată, a nu vâna pe iepure, fazan, a băga pâine în mâna cerșetorului, a rămâne credincios între seducători, a deschide poartă casei tale, să lași să vină la tine oricine, a șterge lacrimile micului copil, a nu te certa cu nimeni niciodată, a te apleca după vrabie amorțită în nea, a nu vorbi despre necazul altuia, a vrea pace, liniște, frumusețe, a da, a da, totdeauna doar a da, a afla perfecțiunea în cântecul unei păsări. Se poate a fi bun într-o lume rea?” a citat președintele de consiliu Tamás Sándor poezia lui Kálnay Adél cu titlul Întrebare. Edilul județean și-a încheiat gândurile de Advent cu ideea să îndrăznim să fim buni în orice zi a anului și nu doar în pregătirea pentru Advent. La festivitatea de aprindere a lumânării, T. Farkas Alajos, capelanul bisericii din Kanta, i-a salutat pe cei adunați, versetul catolic, de această dată, a fost rostit de T. Papp Márton, parohul din Imeni, iar din partea bisericii reformate s-a adresat celor care sărbătoreau preotul Szentgyörgyi Zsombor. În scurtul program micuții Căminului de Zi Manócska și ai grădiniței numărul 3 au cântat cântecul de Advent cu titlul Arde lumânarea, apoi a recitat Jánosi Zsolt, elev în clasa a 7-a al Școlii Generale Turóczi Mózes. Programul s-a încheiat cu cântecul cu titlul Advent al lui Sillye Jenő, care a fost interpretat de elevii Grupului Școlar Apor Péter.

 

Aprinderea celei de-a treia lumânare va avea loc pe 13 decembrie, sâmbătă de la ora 18, la care vor colabora corul Kis István din Szeged, Căminul de Zi Vackor, Centrul de Formare Gábor Áron și Liceul Pedagogic Bod Péter.


Invalid Displayed Gallery


8 decembrie 2014