Liceul Teoretic Nagy Mózes a dublat în anul acesta la Cel mai Carnaval: juriul le-a oferit lor premiul întâi și chiar și premiul doi la manifestarea din oraș a carnavalului, unde concursul s-a desfășurat între clasele a patru licee. Pe locul trei a terminat Liceul Pedagogic Bod Péter. La Cel mai Carnaval din 2016 au participat șapte clase de liceu.

 

Elevii Liceului Tehnologic Apor Péter, ai Liceului Pedagogic Bod Péter, ai Liceului Teoretic Nagy Mózes și ai Colegiului Reformat s-au pregătit cu însuflețire pentru măsurătoarea de la carnaval. Primăria Târgu Secuiesc a organizat deja a opta oară carnavalul din oraș, la care în cadrul unei selecții preliminare s-au putut înscrie două cele mai bune clase ale liceului. Cei cu premiul întâi au putut duce acasă un tort, un tablou care poate fi agățat pe perete, precum și trofeul lui Pista bá, realizat exclusiv pentru această ocazie. Nici cei cu premiile doi și trei n-au plecat cu mâna goală, ei au primit ca câștig la fel un tablou și figurine Pista bá. Serbarea, cu privire la temă, a fost foarte diferită, însă la fiecare clasă s-a văzut că a pus un accent foarte mare pe decor, pe costume și chiar și pe producție. Unii au predat linia storiului cu muzica, alții cu mișcarea. Pe baza deciziei juriului din cinci membri primele două premii le-au primit clasele XI.A. și XI.B. ale Liceului Teoretic Nagy Mózes, prima cu reprezentația cu titlul Imaginile poetului, imaginile creierului, care a înfățișat vise și dorințe, cea din urmă cu reprezentația cu titlul Alcoolul ucide, prostește și sărăcește, care a focusat la efectele dăunătoare ale alcoolului. Titlul celei de-a treia reprezentații, care a terminat pe locul trei, este Tragedia omului, în care elevii clasei a XI-a B al Liceului Pedagogic Bod Péter au prezentat viața de după școală a tinerilor, așezând totodată o oglindă strâmbă realității.

 

Cele două gazde ale manifestării au fost Tompa Bernát și Fekete Fanni, elevii absolvenți ai Colegiului Reformat, care au fost totodată și eroii principali ai reprezentațiilor câștigătoare de la Cel mai Carnaval din anul trecut și de acum doi ani.


Invalid Displayed Gallery


10 februarie 2016