Comisia de Cultură și Sport a Primăriei Municipiului Târgu Secuiesc a evaluat proiectele predate în vederea organizării manifestărilor culturale și sportive sosite pentru anul 2016. La sport au stabilit, și în anul acesta, suma pe o jumătate de an, adică până în iulie. Asociațiile sportive își pot introduce din nou proiectele în iulie. Pentru sport au repartizat aproape 104 de mii de lei, pentru cultură aproape 59 de mii de lei. La proiect au putut prezenta organizații civile locale și asociații.

 

La întâi februarie a expirat termenul de prezentare pentru predarea proiectelor culturale și de sport. Pentru publicare au fost introduse în total 57 de proiecte valabile, din acestea 51 au fost apreciate pozitiv de către comisie. Cei 162,329 de lei care au fost alocați din casa orașului a trebuit a fi repartizați la sport în 17 locuri, iar la cultură în 40.

 

La sport au primit o sumă importantă baschetul, fotbalul de adulți, futsalul și hocheiul, dar au repartizat bani și secțiilor de speoalpin, radioamatori, karate și tenis. La baschet au primit sprijin echipele care funcționează în cadrul Clubului Sportiv Nagy Mózes, precum și echipele mini și de baschet feminin ale clubului sportiv KSE. La hochei a primit sprijin aparte echipa Taurii. Suma finală cheltuită din proiect pentru sport este 103,379 de lei.

 

În cazul proiectelor culturale a trebuit să fie luate în considerare și mai multe puncte de vedere de către comisie, astfel n-au alocat bani pentru șase proiecte. La celelalte 34 de proiecte Primăria a contribuit cu sume mai mici sau mai mari. În anul acesta la Târgu Secuiesc se desfășoară concursul național Conferința Științifică a Cercului Elevilor (TUDEK), de aceea Primăria sprijină cu o sumă mai considerabilă, totodată contribuie și la cheltuielile filmului destinat prezentării breslelor din oraș. Și Asociația Pro Schola, organizatoarea concursului de retorică Kossuth Lajos, se poate gospodări dintr-o sumă mai mare, precum și Asociația Pro Cantus, care a solicitat sprijinul pentru organizarea întâlnirii de coruri, care dispune de un trecut de mai mulți ani. Primăria contribuie și la cheltuirile Festivalului de Majorete și de Fanfare, au primit bani tabăra artistică Incitato și Crăciunul Rock, precum și Studioul KreaKids și Asociația Csomópont, amândoi pentru organizarea taberei. Tabăra de lectură Fábián Zoltán, care se bucură de un mare succes, în anul acesta va fi organizată acasă, pentru cheltuielile acesteia comisia a alocat de asemenea o sumă mai mare. Flagellum Dei organizează întâlnirea motocicliștilor cu a noua ocazie, și ei țin cont la un ajutor din partea Primăriei în privința acoperirii cheltuielilor materiale. În afară de cele enumerate au primit sprijin încă 23 de asociații, suma alocată pentru proiectele culturale este în total 58,950 de lei.

 

Descărcare document


10 februarie 2016