La inițiativa viceprimarului din Târgu Secuiesc, Derzsi Gyula, Sala Polivalentă a orașului breslelor va ieși din anonimat: obiectul  va prelua numele handbalistului Kicsid Gábor.

 

După inițiator, mulți își amintesc încă din anii 1970 de echipa care a câștigat două titluri la campionatul mondial (în 1970 și 1974), precum și două medalii olimpice (bronz în 1972, argint în 1976) și sună cunoscute și numele lui Voina, Gruia, Gatu, Birtalan, Otelea, Penu, Samungi și Gunesch.

 

Se discută însă mai puțin despre Kicsid Gábor, născut la Imeni în 2 aprilie 1948, care a participat atât la jocurile olimpice din München în 1972, cât și la acela din Montreal în 1976, la cea dinainte, jucând la toate cele șase meciuri, a aruncat 12 goluri, la cea din urmă a urcat pe teren cu patru ocazii și a câștigat tot atâtea puncte.

 

Kicsid a îndrăgit handbalul la școala din Brașov, mai târziu a întărit cadrul lui Știința și Steaua din București. Fără el și Birtalan István lumea handbalului din Târgu Secuiesc ar fi fost mai săracă, iar Târgu Secuiesc îi este dator sportivului selecționat de 205 ori, unuia dintre cei mai multilaterali handbaliști din lume, care trăiește în prezent în Brașov.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


16 aprilie 2019