Organizația de Tineret din Târgu Secuiesc a susținut pe parcursul lunii noiembrie o consultare online cu tinerii, pentru a le cunoaște obiectivele, visele, situația lor, respectiv pentru a testa într-un cerc cât mai larg nevoile acestora.

 

Scopul este de a avea o deschidere în direcția tinerilor, de a  întemeia cu ei o relație, pentru ca munca de reprezentanță de interese referitoare la tineri să poată fi bazată pe nevoile, ideile tinerilor, pe tematicile actuale. De aceea, este organizată o cercetare, care din cauza pandemiei se desfășoară online, cu completarea unui chestionar comprehensiv, prin care este vizată categoria de vârstă 14-35 de ani, acei tineri al căror spațiu de viață este în Târgu Secuiesc, aici își petrec cea mai mare parte a zilelor, învață, lucrează și se distrează. Chestionarul întocmit cu ajutorul specialiștilor  se referă la categorii de vârstă, la distracție, la educație, la muncă, precum și la problemele de emigrare, la tot ceea ce definește viața de fiecare zi și viitorul categoriei de vârstă vizată. Rezultatele analizate vor fi utilizate la alcătuirea unei strategii de Tineret care se  îmbină în Strategia de Dezvoltare a Orașului aflată recent în pregătire, astfel pot fi formulate soluții reale la problemele reale.

 

Szöllősi Tamás, președintele KVISZ, conducătorul proiectului relatează sincer părerile și nevoile sale: „Pentru ca Târgu Secuiesc să devină un oraș modern, tineresc, unde e bine să fii tânăr, e necesar să stimulăm tânăra generație ca să-și spună părerile în temele care o vizează, să fie parte a formării vieții tineretului. De aceea rugăm pe toată lumea să completeze chestionarul, să-și spună sincer părerea și nevoile.”

 

E important să ne adresăm tinerilor pe propria lor limbă, să fie abordați cu metode mai lejere, acesta este menirea motoului, cu un joc de cuvinte – Tânăr la Târgu – Încadrăm tinerii în comunitate!, precum și o imagine impresionantă, la modă, ce amintește de lumea memelor.  Pe lângă asta, printre cei care completează chestionarul își vor găsi gazdă și două bilete la Festivalul Vibe, ceea ce va mări motivația, pentru ca tot mai mulți să-și spună părerea.   

 

Organizatorul consultării este Organizația de Tineret din Târgu Secuiesc, parteneri: Primăria Târgu Secuiesc, Casa de cultură Vigadó și Festivalul Vibe.

 

Detalii pe pagina Facebook a Organizației de Tineret din Târgu Secuiesc.

 

Chestionar maghiar: https://forms.gle/iqtrcRueHfx8jRPK8

Chestionar român: https://forms.gle/2nHBiC5Tjnojyneb9


3 noiembrie 2020