Festivitatea zilelor orașului din Târgu Secuiesc Târgul de Toamnă, de la sfârșitul lui august, va fi încheiată de trupa OMEGA. Zilele orașului din anul acesta mențin motoul cules de valori, și sub egida acestuia se concentrează pe programe variate, dar transmițătoare de valori. În punctul central și în epicentru va rămâne târgul meșteșugarilor și al producătorilor tradiționali, vor fi din nou umbrele și lista celor care vor urca pe scenă va fi întărit de către Keresztes Ildikó, Ganxsta Zolee și Kartel, precum și de Homonyik Sándor. Zilele orașului vor fi ținute între 25-28 august la Târgu Secuiesc.

 

„Nu am efectuat modificări în politica programelor visate acum patru ani, în centru va rămâne târgul la care se vor perinda 130 de meșteșugari și producători tradiționali, acest număr însă e cert că-l vom putea păstra și în anul acesta” – a introdus conferința de presă Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc. „Orașul copiilor va rămâne în centru, Festivalul Cartofului va avea loc și în anul acesta în parcul Molnár Józsiás, organizatorii Curții Vinului ne-au anunțat că la ei va fi la tot sfârșitul săptămânii cules, cu muzică populară și cu dans popular” – a adăugat edilul. Concertul final al Târgului de Toamnă se bucură totdeauna de cel mai mare interes, și pe care, de obicei – și în anul acesta – îl încheiem cu joc de artificii. E o mare bucurie, că am reușit să invităm o trupă, ai căror membri n-au fost niciodată la Târgu Secuiesc, care de 54 de ani activează în acest domeniu, sunt figurile de icoană a muzicii maghiare, eventual putem să afirmăm și faptul că aparțin între acele puține trupe maghiare, care și-au câștigat un renume internațional și sunt cunoscuți și azi. Concertul final al Târgului de Toamnă va fi susținut de orchestra OMEGA duminică seara de la ora 21. Concertul este cadoul fabricilor de confecții New Fashion, care împlinește 25 de ani și Zarah Moden” – a prezentat primul om al orașului.

 

Ziua de vineri a fost programată mai aglomerată, va veni Keresztes Ildikó cu propria sa orchestră, după ea vor urca pe scenă Ganxsta Zolee și Kartel. Sâmbătă, de asemenea cu orchestră, Homonyik Sándor va fi oaspetele Târgului de Toamnă. În cealaltă parte a programului vor ajunge în față orchestrele locale „niciodată n-am avut atâția invitați locali, câți vom avea în anul acesta” – a conchis Bokor Tibor.

 

Programe multicolore de acompaniament, elemente vizuale

 

Lista trupelor locale a fost prezentată de Ménessy Kinga, organizatoare a Târgului de Toamnă, potrivit acesteia, la deschiderea tradițională a târgului, festivitatea va fi deschisă de fanfara și grupele de majorete ale Clubului Elevilor, apoi va susține un concert trupa Chop Snobs, care va perinda membri din Covasna și din Târgu Secuiesc. Pentru sâmbătă am invitat producția de umor și muzică a Open Stage, concertul care va răsuna înaintea lor se află încă sub organizare. Duminică, László Attila, talentul din Târgu Secuiesc, va cânta din nou pe meleagul de acasă, apoi va urma orchestra a Black Velvet cu cele mai cunoscute cântece ale lui Rúzsa Magdi.

 

„Merită mulțumiri partenerii noștri de organizare, căci în cei patru ani trecuți s-a constituit o echipă foarte puternică, ai căror membri au acceptat și în anul acesta la primul cuvânt, organizarea părții care le-a revenit” – a spus organizatorul, apoi i-a prezentat pe parteneri. Orașul Copiilor a fost acceptat și în anul acesta de către Caritas din județul Covasna pe modelul cu care ne-am putut obișnui de la ei în cei doi ani trecuți. Distracțiile de seară vor fi realizate și în anul acesta de către echipa Urbanizé, programele pentru tineret de către Asociația de Tineret din Târgu Secuiesc. Muzica de stradă se pregătește într-o locație, însă cu program variat, cu organizarea acesteia a fost împuternicit și în anul acesta Tofán Levente, pe numeroșii meșteșugari îi va recruta Asociația de Artă Populară din Trei Scaune Barabás Zsombor, numiții László Károly și Veres Ferenc. Cu târgul tradițional se ocupă primăria.

 

În ziua deschiderii Târgului de Toamnă, la 25 august, joi își vor deschide din nou porțile Casa de Cultură Vigadó și Teatrul Orășenesc, în această zi vor prezenta premiera stagiunii. La detaliile programelor complementare ne vom mai reîntoarce.

 

„Anul trecut pitorescul a dominat cu adevărat la zilele orașului, pe ceea punem un mare accent și în anul acesta. Vom menține, cu orice chip, și am dori să facem fermecătoare, atractive însă cel puțin  două locații” – și-a încheiat ideile Ménessy Kinga.

 

Urbanizé Garden pentru înnoptare

 

După încheierea programului de pe scenă, pe cei interesați îi așteaptă o distracție care va ține până-n zori în corturile de party ridicate în curtea Casei de Cultură Vigadó. Máthé Zoltán și Hodor Levente, cei doi organizatori ai distracțiilor Urbanizé, au prezentat programul, după care sâmbătă, vor întreține atmosfera disc jockey-i Azteca + Manó și Dubgrade, iar sâmbătă Gojira + Planet H, Shiver și Jumbo. Pe timpul zilei, vor expune instalațiile taberei Noise ale Asociației CsomóPont.

 

Târgul de toamnă dispune de un site care se împrospătează permanent, acesta poate fi accesat pe adresa de web  www.oszisokadalom.ro.


18 iulie 2016