În mod îmbucurător, a fost o supra-prezentare pentru acele patru intravilane, pe care le-a oferit Primăria Târgu Secuiesc în strada Fortyogó tinerilor, cu scop de construcție. Primăria a publicat trei intravilane, pentru care s-au prezentat nouă, astfel vor oferi un nou teren.

 

– Consider un lucru benefic că tinerii vor să construiască, căci asta înseamnă că nu intenționează să părăsească orașul, ci aici doresc să trăiască și pe mai departe – a spus primarul Bokor Tibor, legat de programul de construire de cuib al primăriei, în sensul căruia sunt oferite tinerilor parcele aflate în proprietatea orașului.

 

Publicarea se referă la trei intravilane, însă au fost depuse nouă cereri. Pentru ca fiecăruia să-i ajungă pământ, vor oferi în acest scop și parcela, din vecinătate, aflată, de asemenea, în proprietatea Primăriei, în cazul în care consiliul va accepta propunerea edilului. Asta ar însemna alte noi intravilane de 10-16, 4-4.5 ari. Conducerea orașului a început modificarea Programului General de Urbanizare (PUZ), pentru ca intravilanele să poate fi utilizate pentru construcții. Astfel, deocamdată trei, dar în  cele ce urmează alți 10-13 tineri vor putea solicita de la Primărie intravilan, cu scopul de a construi casă.

 

Sursă: Bartos Lóránt, Székely Hírmondó


18 iulie 2016