Am promis pentru ziua de luni, dar din cauze obiective ieri a predat la Târgu secuiesc pasajul de cale-ferată reabilitat înspre Catalina.

 

La intervenția subsecretarului de stat de la transporturi István Zoltán, competenții Societății Căilor-Ferate Române și-au mobilizat grupul de lucru care, ca prim-pas, au schimbat elementele de beton dintre perechile de șine, mai bine zis ieri au și asfaltat pasajul, astfel pasajul de cale-ferată aflat probabil în starea cea mai rea dintre cele din județ s-a înnoit în totalitate. De ieri dimineață până la orele timpurii ale după-amiezii a fost restricție de circulație: Automobilele care circulau spre și dinspre Catalina au fost direcționate în strada Soarelui.

 

 

Lucrarea de reabilitare a pasajului de la Ruseni care este planificat pentru luna august se promite a fi o sarcină mai serioasă: deoarece acolo perechea de șine trebuie așezată orizontal pe un sector mai lung și, fără posibilitate de rezolvare mai bună, circulația care se desfășoară între Moldova și Trei Scaune trebuie dirijată pe traseul Sânzieni – Lemnia pe perioada în care și acolo vor aranja terenul.

 

Bartos Lóránt


 

Invalid Displayed Gallery


2 iulie 2014