Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc, a semnat al cincilea contract de finanțare al anului 2018. Investiția reprezintă partea Programului Operațional Regional 2014–2020 și vizează mărirea eficacității energetice a școlii Jakabos Ödön din Lunga.

 

Valoarea totală a finanțării este 1.243.467 de lei, din care 874.305 de lei sprijin nerambursabil asigurat de către Guvern și Uniunea Europeană, 17.842 de lei cota parte rambursabilă a Primăriei, în continuare suma de 351.319 de lei cheltuială nerambursabilă. Lucrarea  cuprinde izolarea termică exterioară a clădirii, precum și izolarea acoperișului și a podului. Ușile  și ferestrele vechi vor fi schimbate în variante fabricate din panel stratificat. Clădirea va utiliza apoi sursă de energie alternativă asigurată de panouri fotovoltaice, respectiv va fi redus consumul de energie cu modernizarea sistemului de aerisire mecanică. Pe lângă asta, se va reînnoi totala rețea electrică a instituției, becurile vor fi schimbate în energo-economice, respectiv va fi reînnoit și sistemul de încălzire.

 

Termenul lucrării este 31 ianuarie 2021. Pe parcursul reînnoirii va fi redus consumul de energie a clădirii principale și emiterea gazelor de seră.


3 octombrie 2018