Datorită colaborării dintre administrație, județ și guvern drumul care duce spre Bálványos primește un nou strat de asfalt pe o porțiune de douăzeci de kilometri. La conferința de presă din 6 octombrie, luni, s-a rostit că în curând vor fi reparate și poduri, respectiv se va rezolva și problema străzilor Molnár Józsiás și Gării.

 

În prezența primarului Bokor Tibor, a subsecretarului de stat István Zoltán, a deputatului parlamentar Fejér László Ödön, a președintelui județean Tamás Sándor, a vicepreședintelui județean Henning László și a managerului județean Kovács Ödön au început asfaltarea drumului Turiei luni înainte de masă la Târgu Secuiesc. Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna a relatat: „Suntem în guvernul român și asta se vede. De aceea suntem acolo, ca să direcționăm banii aici, nu în altă parte. Sarcina subsecretarului de stat István Zoltán a fost să se ocupe cu această porțiune de drum. L-am putut convinge pe premierul Ponta că această porțiune de drum e importantă și pentru România, nu doar pentru județ, și am accentuat că asta nu s-ar fi putut realiza din bani locali.” Porțiunea de drum Târgu Secuiesc – Bálványos a fost preluată de stat, apoi a fost predată în administrarea Drumurilor Naționale. Pe partea amintită va ajunge un strat de asfalt de 18 km de la casa de copii până la partea de beton care duce spre Bálványos, cei doi km de asfalt rămași vor ajunge pe drumul care duce de la șoseaua din Bixad, înspre lacul „Sfânta Ana”. Inginerul Nagy László, principalul executant al lucrării, și directorul Török Sándor au promis că, în funcție de vreme, porțiunea de drum va fi gata într-o lună.

 

La conferința de presă a fost prezentă și directoarea regionalei din Brașov a Întreprinderii Naționale de Autostrăzi și Șosele Adriana Nicula care a spus că în anul viitor doresc să repare și podurile aflate într-o stare rea, respectiv vor termina și șanțurile la Tinoasa.

 

Primarul Bokor Tibor a numit îmbucurătoare lucrarea începută, adăugând: parcă ar fi presimțit că pe Drumul Turiei se vor întâmpla lucruri mari în acest an, căci marea de noroi obișnuită a fost lichidată deja de luni de zile, au deranjat trotuarul în partea dreaptă, în câteva zile va fi gata și partea din stânga și au format mai multe spații verzi în străzile amintite. Edilul a mai comunicat că la 3 octombrie, vineri viceprim-ministrul adjunct Liviu Dragnea a semnat contractul pentru reabilitarea străzilor Gării și Molnár Józsiás, în momentul conferinței de presă s-a desfășurat chiar această licitație. „Săptămâna viitoare va fi schimbată rețeaua de gaz în aceste străzi, iar când executantul va fi gata cu asta, vor aranja și drumul” – a încheiat primarul.


Invalid Displayed Gallery


6 octombrie 2014