Am ajuns la sfârșitul celei de-a treia ediții a concursului Orașul reciclării publicat de către Eco-Rom Ambalaje. La întrecerea organizată între 1 ianuarie – 30 iunie Târgu Secuiesc a avut parte de un premiu special, câștigătoarea concursului a fost Sinaia, iar pe locul trei au terminat Mediaș, respectiv Câmpia Turzii.

 

În concursul publicat pentru primăriile din România în anul acesta, 46 de primării și-au înscris localitatea pentru a demonstra că la nivelul țării el are cel mai performant sistem și strategie de colectare a deșeurilor. Sistemul de evaluare al concursului s-a referit la calitatea colectării deșeurilor selective (în ce măsură populația are acces la tomberoanele selective, forma exterioară a insulelor pentru adunarea gunoiului, folosirea lor în funcție de destinație), cantitatea deșeurilor colectate selectiv și nu în ultimul rând îndemnul la depozitarea conștientă a deșeurilor în campaniile locale, în interesul întăririi responsabilității de ocrotire a mediului.

 

În anul trecut Târgu Secuiesc a câștigat premiu special în categoria „luptător”, deoarece a excelat cu o cantitate considerabilă de deșeuri colectate selectiv. Conform totalizării finale în 2015 Târgu secuiesc a adunat 14.663 kg de material plastic, 52.342 kg de hârtie și carton, respectiv 14.510 kg de sticlă. Între 1 ianuarie – 30 iunie 2015 în oraș s-au adunat 81.515 kg de deșeuri selective, pentru care Târgu Secuiesc a primit premiu special.

 

 

Câștigătorii

 

După o „luptă” de șase luni Sinaia a primit titlul de Orașul reciclării și cu acesta zona verde tematică, în valoare de 12 mii de euro, de proiectare total modernă, amenajat cu mobilier confecționat din materiale de deșeuri. Aici oricine se poate opri pentru a se relaxa, a se odihni și în același timp poate afla informații și despre reutilizarea deșeurilor. Cu atât mai mult, în anul acesta organizatorii au premiat și pe cei de pe locurile doi și trei: În orașul Mediaș va staționa o săptămână Laboratorul Verde al Reutilizării, care este un autobuz hi-tech format pentru copii, unde elevi din clasa a treia pot învăța cu ajutorul programelor creative și vioaie despre colectarea deșeurilor selective, despre reutilizare și despre ocrotirea mediului. Câmpia Turzii poate câștiga o campanie de reutilizare în valoare de 3000 de euro, pe care-l vor derula în localitate organizatorii.

 

Descarcă document


14 octombrie 2015