La invitația Casei de Cultură Vigadó din Târgu Secuiesc și a Asociației Pro Pectus, la 7 mai, joi de la ora 18, vor fi oaspeții Casei de Cultură Vigadó Bálint Sándor, Bálint Balázs și Kondor Katalin, care vor ține expuneri în tema de naștere și a nașterii.

 

Temele expunerilor:

 

– Pregătire pentru miracol

 

Pregătirea pentru naștere începe încă înaintea conceperii. Efectele care îi ating pe copii pot fi importante și pentru perioada de alegere a perechii, a conceperii, a sarcinii și a nașterii. Despre toate acestea va ține o expunere Bálint Sándor.

 

– Abstinență, adică cum știe să nu intervină un specialist

 

Medicii și moașele sunt formați să ajute, să salveze viața bolnavului/pacientului. Fac asta și atunci când nu este nevoie de așa ceva. Totodată se poate totuși ajuta mult în așa fel ca specialistul între timp nu rămâne pasiv. Despre asta ține expunere Bálint Balázs.

 

– Practici naturale

 

Deși că natura este mai înțeleaptă ca noi, știm și faptul că uneori e bine, ca omul deși e prudent, dar încearcă să conducă procesele într-o direcție nouă. Despre aceste leacuri naturale de declanșare a nașterii, sprijinitoare de progres, respectiv despre protecția perineului și despre ceasul de aur al bebelușului ține expunere Kondor Kata.

 

Prețul biletelor de donație: 5 lei. Pot fi găsite în prealabil la biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó, în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de expuneri. Posibilitate de ocupare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


29 aprilie 2015