În zile premergătoare Paștelui Ministerul Dezvoltării Române a repartizat orașului Târgu Secuiesc un microbuz școlar de 28+2 persoane. Cu această lărgire se rezolvă și problema navetiștilor din Ruseni.

 

În vinerea trecută a și sosit la Târgu Secuiesc microbuzul școlar de 28+2 persoane, care din bunăvoința Ministerului Dezvoltării de acum înainte se va putea angaja în transportul elevilor. Începând cu 20 aprilie din satele aparținătoare de Târgu Secuiesc vor porni 3 autobuze școlare: la ora 7.15 unu din Săsăuși, două de la sfârșitul lui Lunga. Microbuzul școlar din Tinoasa însă cu pornire la ora 7.45 va transporta și pe copiii din Ruseni în oraș, după ce și-a făcut primul drum.

 

„Am primit microbuzul școlar ca rezultat al unui lobi politic, în țară au mai repartizat încă unul în afară de acesta. Trebuie depus un raport în fiecare an până la 10 ianuarie despre utilizarea vehiculului – dacă nu-l utilizăm”, îl pierdem, ne-a informat primarul Bokor Tibor.

Conform dispoziției microbuzele școlare pot fi folosite exclusiv pentru activități școlare, incluzând și programele de la sfârșitul săptămânii.

 


8 aprilie 2015