Biroul Sportiv KSE din Târgu Secuiesc organizează cu a treia ocazie Săptămâna familiei și a sănătății la Târgu Secuiesc, între 7-14 iunie. Kocsis Zoltán, președintele biroului sportiv din Târgu Secuiesc și-a fixat ca scop de urnirea familiilor din cenușiul obișnuit, fără sport – a răsunat la conferința de presă ținută la 27 mai, miercuri. Colaboratorii biroului sportiv pot conta și în anul acesta pe un larg sprijin din partea asociațiilor civile care activează în oraș.

 

Preotul Raff Róbert, reprezentantul Asociației Manna, a subliniat importanța mișcărilor familiale. „În sens clasic, familia și căsătoria încep cu binecuvântarea lui Dumnezeu, trebuie să atragem atenția celor din Târgu Secuiesc asupra importanței valorilor creștine. Mișcările familiale se întăresc tot mai mult prin toată Europa, deși la noi umblă încă în încălțăminte de copil, din ce în ce mai mulți vorbesc despre manifestarea noastră. Scopul nostru este de a pune baza unui festival familial.” La 7 iunie, duminică, organizatorii îi așteaptă pe cei interesați la slujbă. Sütő Mária Rita și Csavar Mátis Katalin, membri Asociației Pro Pectus, îi așteaptă pe participanți cu trăsură limbo, cu îndeletniciri de familie și cu jocuri, precum și cu lectură de basme, cu povestire de basme. După cum au spus: „basmul dă cadru întrevederilor de familie, totodată are și un rol de transmitere a înțelepciunii.” După Ráduly Attila, președintele Asociației Soare Verde, echipa de soare verde se pregătește cu trei programe, dintre care campionatul de tenis de masă și alergarea de familie le organizează împreună cu biroul sportiv. În organizare proprie planifică în anul acesta tură de ciclism pe drumul Crivățului, cei care se înscriu la tură de ciclism vor primi un prânz cald. În memoria lui Szabó Zoltán, îi așteaptă la gimnastică de fotbal pe iubitorii de fotbal. Pe lângă Cupa comemorativă Szabó Zoltán se pot apoi prezenta în Sala Polivalentă la fotbal de familie, la gimnastică de spiriduș, precum și la streetball de familie și la concurs de tenis de masă Katona Csaba, instructor TRX, consideră de importanță vitală discuția despre familie și despre alimentația sănătoasă. La 11 iunie, joi de la ora 18 vor ține o expunere de prezentare în salonul motelului sportiv, unde atrag atenția asupra tratamentului prin sport al problemelor cauzate de modul de viață nesănătos. După asta organizează prezentare TRX și instrucție de fitness funcțională pe primul teren al stadionului Sinkovits.

 

În cadrul manifestării organizatorii publică și un concurs de desen pentru categoria de vârstă mai tânără în tema Familia împreună. Creatorii își pot preda operele până la 5 iunie în Sala Polivalentă din oraș. La 14 iunie, duminică, organizatorii îi așteaptă la prânz pe familiile participante pentru sărbătorirea din acest an a mișcării de familie.

 

Vă puteți interesa și înscrie la numărul de telefon 0754-646744.


Invalid Displayed Gallery


28 mai 2015