Sâmbătă, în ciuda ploii picurătoare, s-au adunat mai multe sute de oameni în jurul coroanei de proporții mari de Advent înălțat în centrul din Târgu Secuiesc, pentru aprinderea lumânării de Advent inițiată cu patru ani înainte.

 

Prima lumânare a fost aprinsă de primarul Bokor Tibor, care în cuvântarea sa a subliniat, că Primăria organizează manifestarea împreună cu bisericile locale cu scopul construirii comunității și este îmbucurător că de la an la an tot mai mulți vin la eveniment. „Timpul zboară, repede duce cu el anii noștri, așa de repede, încât aproape abia avem răgaz să înmagazinăm toate revelațiile, experiențele, pe care ni le dă între timp. Aprinderile comune ale lumânărilor de Advent le-am consacrat a fi un eveniment de construire a comunității, observ cu bucurie că în fiecare an suntem puțin mai mulți, îl așteptăm puțin mai mult, ne pregătim puțin mai bine. Suntem mai pregătiți, acționăm conștient, ne-am sudat. Cred că cu toții suntem de acord cu faptul că pentru noi aceasta este cea mai frumoasă perioadă a anului. Pregătirea însăși echivalează cu sărbătoarea, căci în Seara Sfântă trăim momentul, începând cu acest minut începem pregătirea. Pregătirea insinuează ceva cu totul deosebit, există în ea ceva atrăgător, ceva ce ne stimulează la dispoziție de acțiune, ne umple cu dorință, căci știm că atunci când sosește momentul sau când se întâmplă la ce ne pregătim, îl așteptăm cu bucurie. Și perioada de Advent este la fel. Și aprinderea comună a lumânării de Advent este o pregătire, Adventul însuși este și perioada așteptării, a așteptării sărbătorii” – a sunat mesajul de Advent al primarului.

 

După asta au rostit rugăciune capelanul Farkas Alajos și  preotul reformat Beder Imre, la manifestare au colaborat Grădinițele Benedek Elek și nr. 2, Școala Petőfi Sándor, precum și Colegiul Reformat. Cu ocazia aprinderii lumânării au pornit în centrul orașului și pe străzile orașului iluminatul festiv înnoit de Crăciun.

 

Sursă: Kertész Tibor


Invalid Displayed Gallery


3 decembrie 2015