Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc, a comunicat că mulțumită vremii favorabile din perioada trecută, s-a reușit terminarea sau demararea unei mari părți a lucrărilor programate și până când există posibilitate, noi planuri așteaptă pentru realizare. Partea de până la trecerea căii ferate a străzii Gării așteaptă doar pentru marcaj și se desfășoară reînnoirea și în strada Nicolae Bălcescu.

 

După o luptă de mai mulți ani s-a terminat reînnoirea străzii Gării, pe șosea un strat nou de asfalt s-au reînnoit trotuarele, strada a primit treceri de pietoni marcate, bine vizibile și mai urmează doar vopsirea părții dintre semafor și trecerea căii ferate. Bokor a precizat: „Se va reînnoi și partea de drum dintre trecerea căii ferate și indicatorul orașului, însă depinde de vreme dacă această lucrare se va putea realiza încă în acest an sau doar la primăvară”.  În continuare edilul a subliniat că strada Gării va deveni cu sens unic de la Cazarmă până la parcarea din fața magazinului Diego, ușurând astfel circulația pe acea parte de drum. Pe partea dreaptă a drumului vor fi marcate parcări.

 

Pe toată lungimea străzii Molnár Józsiás a avut loc schimbarea conductei de gaz, la primăvară vor fi reînnoite și aici șoseaua și trotuarele. Totodată va fi reînnoită în totalitate strada Nicolae Bălcescu, aici trotuarele sunt deja gata, urmează repararea drumului și asfaltarea trotuarelor. După ce va fi terminată și această stradă va deveni cu sens unic înspre patinoarul artificial. Schimbarea conductei de gaz afectează și alte străzi, au fost terminate străzile  Apafi, Matkó și Abatorului, în prezent se lucrează în strada Primăverii, în continuare e în plan  schimbarea conductei de gaz a străzilor Brazilor, Purczell,  Independenței și Achim Andrei.

 

Pe parcursul toamnei a fost terminată reînnoirea totală a străzii Cernatului, trotuarul a fost împărțit, astfel se desfășoară pe el deopotrivă circulație pietonală și de biciclete. A ajuns asfalt și pe strada Földi István, astfel locuitorii din a doua parte a  străzii Abatorului au acces netulburat la șosea. Bokor a adăugat: în străzile rămase în urmă, ca de exemplu cea a Ghioceilor, s-ar dori astuparea găurilor încă în anul acesta.


14 noiembrie 2018