De la înființarea sa Asociația Soare Verde a publicat cu mai multe ocazii concurs foto. În toamna acestui an se prezintă cu al optulea, a cărui temă a fost Om în peisaj. La 19 noiembrie 2014, în antreul Sălii Polivalente, au deschis expoziția din cele evaluate de juriu cele mai bune fotografii dintre cele sosite la concursul foto.

 

În prima parte a deschiderii Ráduly Attila, președintele Asociației Soare Verde, a făcut cunoscută publicarea concursului. Înainte de anunțarea rezultatului Kocsis Zoltán, conducătorul biroului sportiv, i-a salutat în calitate de gazdă pe cei prezenți. După care Nagy Lajos președintele juriului, a apreciat lucrările prezentate la concurs. Nivelul expoziției a fost ridicat de montajul literar al lui Klára Kamilla și de lectura legată de temă a lui Mike Kinga și Csüdör Ágnes. Scopul concursului a fost  atragerea atenției prin operele fotografilor asupra relației strânse dintre om și natură, asupra frumuseților acesteia și păstrarea valorilor noastre. Totodată am așteptat și fotografii, care prezintă câtă un moment pândit al excursiei cu familia, cu prietenii, frumusețea peisajului, bucuria descoperirii. Un juriu alcătuit din patru membrii (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor și Vetró András) a ales cele patruzeci de lucrări considerate cele mai bune, apoi dintre acestea pe cele câștigătoare. La apariția concursului, la desfășurarea lui a oferit loc portalul zoldnap.info. Pe parcursul celor patru săptămâni, timp de trimitere, au sosit pe adresa de e-mail al asociației 226 de fotografii a 77 de concurenți. În prezent pot fi vizionate 40 de creații a 31 de concurenți în antreul Sălii Polivalente până la mijlocul lui decembrie.

 

Tabelul nominal al premianților:

Premiul I: Bereczki Barna – (Târgu Secuiesc)

Premiul II: Lakatos Loránt Adonis- (Târgu Secuiesc)

Premiul III: Kuti Zoltán Hermann – (Miercurea Ciuc)

 

 

Au obținut mențiune:

Bartos József – (Târgu Secuiesc)

Veres Izolda (Vlăhița)

 

Creații demne de amintit: Szentes László – Așteptare (Miercurea Ciuc), Mátyás Bea – În centrul atenției (Târgu Mureș), Turcza Hunor (Miercurea Ciuc) și creația concurentului  Magdó István (Săcele).

Felicitări fiecărui câștigător!  Din creațiile câștigătoare se face un calendar rotativ pe anul 2015. Expoziția nu s-ar fi putut realiza fără ajutorul Consiliului Județean Covasna, al SC Niko SRL, al programului Erasmus plus, al Biroului Sportiv și al susținătorilor media. Asociația organizatoare mulțumește și pe această cale pentru sprijinul lor.

 

Verzii din Târgu Secuiesc îi cheamă din nou la anul pe fotografi la „aventură”. Urmăriți cu atenție portalul organizației.


Invalid Displayed Gallery


21 noiembrie 2014