Seria noastră de prezentare a medicilor tineri o continuăm cu medicul specialist obstetrician-ginecolog, care activează la secția de obstetrică a spitalului orășenesc din Târgu Secuiesc. Szász Szabolcs este tatăl a doi copii mici, trăiește împreună cu familia în orașul nostru.

 

Tânărul de 29 de ani activează deja de doi ani ca medic rezident în Târgu Secuiesc. Mai înainte timp de trei ani a lucrat și a exersat la Ginecologia numărul 2 din Târgu Mureș, iar specializarea de medie a obținut-o la Facultatea de medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

 

După relatările lui Szász Szabolcs i-a plăcut totdeauna biologia, încă în vremea când era copil mic, preferatele lui au fost cărțile cu temă de biologie și filmele documentare, iar în anii de liceu a studiat în clasa de științe naturale. „Ca student de anul întâi, pe parcursul practicii de vară a ajuns la ginecologie și acolo i-a plăcut atât de mult, încât întotdeauna acolo s-a întors la practică. apoi când a trebuit să aleagă direcția de medic specialist, decizia a fost simplă. După părerea mea ginecologia este cea mai frumoasă dintre specialitățile medicale, căci este foarte variată. Există și chirurgie în ea, dar mie îmi place mai ales, că, în general, nu cu oameni bolnavi trebuie să te ocupi, căci pe femeia însărcinată n-o încadrăm în această categorie. În ceea ce privește nașterea, aducerea pe lume a fiecărui bebeluș ne umple de bucurie” – spune.

 

Szabolcs este din Târgu Secuiesc, își iubește foarte mult orașul, a învățat multe de la colegii de aici, muncă există din belșug. Și familia l-a ajutat până la capăt și l-a încurajat să vină acasă să lucreze. Medicul specialist obstetrician-ginecolog poate fi contactat zilnic la secția de obstetrică a spitalului orășenesc.


Invalid Displayed Gallery


21 ianuarie 2015