Anul trecut, pentru a doua oară, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc a lansat platforma de bugetare participativă, care oferă locuitorilor posibilitatea de a solicita finanțare pentru proiecte, care sunt importante pentru ei. Din patru aplicații au fost anunțați doi câștigători: grădinița Csipkerózsika și grădinița cu nr. 3.

 

Inițiativa primăriei a avut din nou succes, întrucât au fost depuse inițial șapte proiecte, dintre care patru au fost aprobate de către comitet și au putut fi votate. În total, au fost exprimate 457 de voturi pentru proiectele aprobate, dintre care câștigătorii premiului I au primit 266 de voturi, iar câștigătorii premiului II 133 de voturi. Bugetul total al celor patru aplicații aprobate a depășit 170.000 de lei, din care cele două proiecte câștigătoare au primit 100.000 de lei (aceasta a fost suma maximă admisă, un proiect putând aplica pentru un total de 50.000 de lei). Viceprimarul Szilveszter Szabolcs, inițiatorul și facilitatorul bugetului participativ, consideră că succesul proiectului arată că populația dorește să se implice mai mult în problemele care îi afectează mediul înconjurător.

 

Lucrările la proiectele câștigătoare va începe odată ce bugetul orașului va fi aprobat, astfel încât ambele proiecte vor fi finalizate în curând, conform unui calendar convenit cu ofertanții și experții.

 

Câștigători:

 

Locul I: Cunoaștem regulile, pornim cu încredere

Datorită programului de consolidare de eficiență energetică al municipalității, Grădinița Csipkerózsika a fost renovată, dar curtea a fost complet distrusă în urma lucrărilor. Un traseu de circulație le-ar permite copiilor să învețe regulile de circulație corecte prin joc și practică, dar dorim, de asemenea, să oferim o priveliște plăcută pentru locuitorii din zonă, deoarece multe ferestre de blocuri dau spre curtea noastră, mulți sportivi și elevi folosesc drumul lângă care se află grădinița noastră. De aceea, este important să transformăm curtea. Grădinița noastră promovează de mulți ani transportul ecologic și s-a implicat în mai multe proiecte și evenimente în calitate de organizator și sponsor. Departamentul de poliție rutieră a sprijinit întotdeauna inițiativele noastre, am realizat mai multe proiecte comune și ne bazăm în continuare pe cooperarea și sprijinul lor.

 

Locul II: Mișcarea – un prilej de bucurie!

„Mișcarea – un prilej de bucurie!” este un proiect ce urmărește îmbunătățirea si amenajarea spațiului verde unde, atât copiii grădiniței nr. 3 din Tg. Secuiesc, cât și copiii din cartierul în care este amplasată această grădiniță, să poată petrece în siguranță timp de calitate. Proiectul corespunde nevoii copiilor de joacă și joc, ca modalitate de învățare, într-un cadru stimulativ, atractiv, intuitiv. Necesitatea realizării acestei investiții constă în: dezvoltarea armonioasa a copiilor, atât din punct de vedere social cât și fizic; practicarea activităților în aer liber, cu un caracter sportiv; dezvoltarea reflexelor și a coordonării motorii; combaterea sedentarismului.

 


17 ianuarie 2022