Marți, 25 septembrie, Máthé Zsolt, președintele Clubului de Hochei HC Taurii și vicepreședintele Márton Sándor, managerul patinoarului artificial au relatat ziarului  Székely Hírmondó despre managementul patinoarului artificial, despre activitățile care se desfășoară în obiectiv, respectiv despre programul Școlii de Patinaj, care va demara curând.

 

Márton Sándor și-a început relatarea cu evaluarea  sezonului 2017–2018. A spus: ”Patinoarul artificial a fost predat în 20 decembrie, iar în 21 a fost organizat primul patinaj pentru public și în sezonul de iarnă obiectivul s-a bucurat de o mare popularitate în cadrul locuitorilor”. Concomitent cu punerea în funcțiune a patinoarului, obiectivul a fost utilizat de către mai multe echipe de hochei din Sfântu Gheorghe, pe lângă asta și de către mai multe echipe de amatori din Brașov. A mai relatat că taxa abonamentului este 250 de lei pe oră, iar în cazul în care este solicitat pentru o perioadă mai lungă, 200 de lei”. În noul obiectiv au fost organizate și concursuri: printre altele, în anul trecut gimnastică internațională pentru copii, respectiv a 10-a ediție a Cupei Fashion publicată pentru categoriile de vârstă U8 și U10, înregistrată și de către THL (Transylvanian Hockey League  Liga de Hochei din Ardeal, aparținătoar Asociației Române de Hochei), ocazie cu care, pe parcursul a două zile, 600 de copii au călcat pe gheață”.

 

A mai remarcat că obiectivul a primit de la Asociația Română de Hochei dreptul de a desfășura campionate la nivel național, incluzând totodată gimnastică pentru copii și adulți, și ar dori să obțină aprobarea și pentru  desfășurarea pe patinoarul artistic a campionatelor la nivel internațional.

 

În noul sezon demarat la unu august au fost organizate deja două tabere de hochei, nu demult a fost organizat primul meci al diviziei A și în curând vor urma altele noi.  „Până la 31 decembrie avem contract cu Steaua, potrivit acestuia, echipa de adulți aici va juca meciurile diviziei A, publicate pe  terenul de acasă, precum și echipele U12 și U20.

 

Máthé Zsolt, președintele Clubului HC Taurii, înființat în 2004, a remarcat: ”Avem trei antrenori, elevii mei de odinioară: Móré Szabolcs (tel.: 0743.036.495), Fetés Norbert (0757.920.586) și Fetés Róbert (0743.776.138), toți cei trei sunt studenții școlii de antrenori ai Asociației Române de hochei. În prezent recrutăm copii, scopul este, majorarea numărului de copii la o sută. Márton Sándor  a adăugat că cel mai bine  de început la vârsta de 3-4 ani. Sunt așteptați cei care se vor înscrie (la numerele de telefon ai antrenorilor) și îi încurajează pe părinți să-i lase pe copii să practice hocheiul. A subliniat: ”Sunt împrejurări excelente și mulțumită echipamentelor corespunzătoare de protecție, riscul accidentărilor e neînsemnat”. A adăugat, că a devenit plăcută și împrejurimea patinoarului artificial, coroana, pe exterior o pune statuia Hocheistului, realizată, și nu de mult timp reînnoită de către sculptorul Vetró András și ajunsă în final la locul meritat.

 

În continuare, Máthé Zsolt a vorbit despre Școala de patinaj: „În cadrul Școlii de patinaj, repornite la întâi octombrie, învață să patineze, sub  îndrumarea a patru specialiști 817 de elevi ai patru școli generale din localitate: pe lângă antrenorii de hochei, antrenorul de patinaj artistic Petra Knezevic Kolarevic  îi ajută pe copii în însușirea bazelor patinajului. A subliniat: „Nu e vorba despre hochei, respectiv despre balet, ci pur și simplu despre patinaj”. A adăugat, că pentru copii e obligatorie folosirea căștilor de  protecție, respectiv a mănușilor, pe lângă asta e opțională utilizarea protectoarelor de genunchi și coate”. A subliniat: ”În caz că e necesar, putem asigura cască, precum și patine celor care nu au în proprietate. A remarcat că antrenorii participă la cursul de prim-ajutor al Asociației Salvatore, căci siguranța copiilor e un punct de vedere primordial.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Daczó H. Barna


27 septembrie 2018