În urma cartografierii stării pasajelor de cale ferată, la invitația subsecretarului de stat de la Ministerul transporturilor István Zoltán a făcut o vizită la Târgu Secuiesc directorul general adjunct Nedea Ioan, care a purtat tratative cu conducătorii orașului și a județului în legătură cu reparațiile care trebuie efectuate la pasajele de cale ferată.

 

La 13 iunie, vineri, subsecretarul de stat de la Ministerul Transporturilor István Zoltán, în compania președintelui Consiliului Județean Covasna Tamás Sándor, a primarului Bokor Tibor și a parlamentarului Fejér László, precum și conducătorul Regiotrans care închiriază calea ferată între Brețcu și Sfântu Gheorghe s-a orientat la fața locului despre reparațiile necesare la pasajele de cale ferată de pe teritoriul orașului.

 

Președintele Consiliului Județean Covasna Tamás Sándor a relatat: la pasajul de la Ruseni, cu o circulație extremă se constată regulat aglomerații, zilnic circa celor 13 mii de conducători auto le creează probleme construcția deteriorată.

 

Nedea Ioan a promis că în colaborare cu administrația județeană și cu conducerea orașului vor porni procedura oficială necesară și într-un timp cât mai scurt vor reabilita pasajele amintite mai sus, ușurând și cu asta circulația care se desfășoară aici. După părerea directorului la pasajul de la Ruseni e necesară o intervenție de o anvergură mai mare, fiindcă perechea de șine este înclinată, astfel pe o parte mai considerabilă e necesară  o nouă fundație și schimbarea șinelor.

 

La discuții s-a făcut referire și la modul cum vor rezolva devierea circulației în timpul reparației: după decizia luată în timpul reparării pasajului înspre Catalina, circulația va fi deviată în strada Soarelui, iar în cazul pasajului înspre Ruseni, vehiculele vor fi dirijate în strada Abatorului în principiu, repararea construcției pe drumul care duce spre Covasna poate fi realizată pe parcursul a câtorva ore, însă în cazul celuilalt, s-ar putea imagina ca circulația să fie deviată o zi întreagă pe drumul ocolitor paralel. La pasajul de cale ferată din strada Abatorului e necesară nivelarea drumului care duce pe șine, aceasta va fi realizată de administrație.

 

Subsecretarul de stat de la Ministerul Transporturilor István Zoltán a relatat: la vizita de acum două săptămâni au discutat și clarificat cu conducerea Companiei Căilor Ferate Române în competența cui aparține reparația și modernizarea infrastructurii de pe teritoriul orașului. Intenția și promisiunea pentru reparație din partea chiriașului există în aprobarea oficială necesară își asumă partea atât conducerea județului, cât și a orașului și în două săptămâni vor începe lucrările.

 

Subsecretarul de stat dorește ca în perioada următoare să continue depistarea problemelor existente și rezolvarea lor.


Invalid Displayed Gallery


16 iunie 2014