Primăria Târgu Secuiesc, Gosp-Com și Asociația Soare Verde nu demult au organizat curățenia mare de primăvară a gospodăriilor. Scopul zilei de colectare a deșeurilor selective este să ne debarasăm de obiectele devenite de prisos, de materialele periculoase, precum și de deșeurile verzi adunate pe parcursul curățirii grădinilor, apoi să transformăm în materie primă deșeurile produse de noi, nenaturale.

 

Colectarea de două zile a deșeurilor s-a terminat cu următorul rezultat: din flacoane PET, material plastic au fost adunate 272,90 kilograme, din folie 7,10, din hârtie 2366,69, din sticlă 899,10, din deșeuri electronice 3249,90, din fier 83 de kilograme, apoi 10 metri cubi de mobilă și alte obiecte asemănătoare.

 

Pentru kilogramul de hârtie și sticlă s-au plătit 10 bani, pentru kilogramul de material plastic 40, pe când pentru kilogramul de deșeuri electronice 30 de bani, întreprinderea de transport a deșeurilor va scădea valoarea din factura următoare. Organizatorii au accentuat cel mai bun deșeu este „deșeul negenerat”, scăderea munților de gunoaie este datoria și responsabilitatea fiecăruia dintre noi, ceea ce putem obține doar printr-un efort comun.


Invalid Displayed Gallery


11 mai 2016