Deși Asociația Neoforum și-a început funcționarea doar în acest an, deja ar dori să se prezinte cu un eveniment de o mai mare anvergură și neregulat. Neoforumul slam: manifestarea minoritarul tău se desfășoară între 6-8 august în curtea Jazz Café și este menit să se adreseze acelor tineri de peste 16 ani, care sunt interesați de literatură, caută mijloacele de auto-expresie și așa simt că ar putea veni bine ajutorul.

 

Cine este minoritarul tău? – pun întrebarea organizatorii evenimentului pe pagina lor de Facebook. Scriu mai departe, „identitatea lor e determinantă, de aceea considerăm că se merită să vorbim despre ea și chiar și trebuie. La începutul lui august încercăm să facem pași mici în această distracție: ne apropiem de temă cu forța de auto-exprimare caracteristică slam poetry”. La manifestarea de trei zile, pe lângă workshop, va fi și seară slam poetry, precum și prezentare de volum și concert, fiecare punct al programului are prezentator invitat și de acasă, precum și interpret. Coloana vertebrală a manifestării o constituie workshop-ul, pe care-l va conduce apoi,  Horváth Kristóf, campionul de slam din Ungaria, adică îl va conduce Actorul Bob, lui i se alătură cele douătalente din Sfântu Gheorghe, Müller Heni și Győrfi Kata. Joi și vineri atelierul se desfășoară de două ori în trei ore, sâmbătă însă după-masă devreme pe parcursul a trei ore. organizatorii accentuează că la munca de atelier nu așteaptă nicidecum poeți, actori, slameri consacrați sau cu experiență, ci începători, interesați, care sosesc la eveniment cu curiozitate, înarmați cu întrebări.

 

În ziua finală, adică la 8 august, se împlinește manifestarea, când vor prezenta rezultatul muncii a celor trei zile, apoi vor ține o seară de slam cu tunurile mari ale slam-ului: Horváth Kristóf Színész cu Actorul Bob, Tunyogi Imre, Horváth Benji, Győrfi Kata, Müller Heni, Dimény-Haszmann Árpád és Sárkány Tímea. Muzica de fond va fi asigurată de formația ΑΛΗΘΕΙΑ (membri: Imre Juli, tmsktn, Ketsy, Jumbo). Pe lângă asta vor prezenta volumul Beatcore al lui Horváth Benji. Cu tânărul autor discută poetul Dimény-Haszmann Árpád și prezentatorul programului  radio B. Szabó Zsolt, gazda manifestării neoforum slam:  minoritarul tău. În derularea evenimentului va fi concert de jazz cu membri trioului de jazz 3times7 sosiți de la Groningen din Olanda.


Invalid Displayed Gallery


29 iulie 2015