Wien Basketball Festival 2015

 

Între 30 martie și 4 aprilie au organizat la Viena al 15-lea Festival Internațional de Paște a baschetului, la care s-au înscris 492 de echipe din 21 de țări din Europa și America. Cei peste 5000 baschetbaliști tineri participanți împreună cu echipele lor au putut concura una împotriva celuilalt în șapte categorii (U12, U13, U14,U16, U18, U20, U22).  Concursul s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, în etapa de bază participanții au fost împărțiți în grupe de 4-5 echipe, de unde câștigătorii au putut continua concursul în sistem de eliminare.

 

Din Secuime s-au înscris cinci echipe: Selecționata secuiască de femei U15, selecționata secuiască de băieți U16, echipa de băieți U16 al VSK din Miercurea Ciuc, precum și echipa de fete U18 al Școlii Sportive din Sfântu Gheorghe. Rezultatele lor i-au captivat nu doar pe antrenorii și specialiștii adunați la Viena, ci și pe tabăra de suporteri rămasă acasă.

 

Selecționata de băieți:

 

La gimnastică regiunea noastră a fost reprezentată de echipa comună a orașelor Odorheiu Secuiesc și Târgu Secuiesc, în categoria U16 băieți. În această categorie de vârstă s-au înscris 77 de echipe din diferite țări. Organizatorii au împărțit echipele participante în 18 grupe, după regula de joc din aceste grupe au ajuns mai departe în următoarea etapă a concursului primele două clasate. Selecționata noastră s-a luptat pentru a ajunge mai departe cu două echipe germane și o echipă italiană. La sfârșitul meciurilor pe echipe am ajuns mai departe de pe primul loc între cele mai bune 32 de echipe. Rezultatele noastre: Cottbus – Sicul Baschet 42-66; Sicul Baschet – Regnitztal/1. 50-35; Codroipese – Sicul Baschet 25-54.

 

Ieșind din meciurile de echipă, a urmat etapa eliminatorie pentru a ajunge printre primii opt. Aici selecționata noastră și-a putut măsura cunoștințele cu o echipă germană foarte puternică și bine pregătită, cu Urșii polari din Bremerhaven. Germanii au aliniat în echipa lor, și 3 jucători negri, sub conducerea unui antrenor american. Din păcate puștii germani s-au dovedit mai buni și au învins echipa noastră cu scorul de 63-45. Membrii echipei: Farkas Gellérd, Gyergyai Zsombor, André Szabolcs, André Tamás, Pap László, Tuchilus Alex, Vardó Botond és Szász Szilárd. Mulțumiri antrenorilor din Odorheiu Secuiesc, lui Kassai Attila și Vass Imre.

 

Selecționata de femei:

 

În categoria de vârsta fete U16 s-au înscris în 45 de echipe. Selecționata secuiască U16 s-au comportat minunat la această gimnastică, a ajuns  în cele mai bune patru echipe în categoria sa de vârstă. Rezultatele: în grupa D 81-7 împotriva echipei germane Gerthe 1911, 43-32 împotriva echipei germane TSJ München, 69-25 împotriva echipei de asemenea germane Rotenberg, respectiv 62-31 împotriva echipei italiene Starenergy Trieste.

 

Ieșind din grupă a urmat o zi foarte grea, căci pentru a  ajunge în finală a trebuit să joace patru meciuri. La primul meci, în finala de optimi au învins echipa germană Ludwigsburg cu 64-13, apoi au eliminat din ajungerea mai departe echipa germană Rhodigium (48-44). În al treilea meci al zilei echipa poloneză Bochnia a devenit victima selecționatei (31-21). Însă nu au reușit intrarea în finală, deoarece echipa Beac Budapesta a învins fetele noastre în proporție de 35-30. Membri echipei selecționate secuiești U16: Biszak Boglárka (KSE), Bartok Rita (KSE), Volloncs Orsolya (KSE), Tolvaj Beáta (KSE), Czimbalmos Ágnes ( ISK din Gheorgheni), Kovács Renáta (ISK din Gheorgheni), Incze Henrietta (VSK Miercurea Ciuc), Fejér Anett ( VSK Miercurea Ciuc). Antrenor: Ferencz Szabolcs (KSE).

 

 „Mai mica” selecționată secuiască U15 a participat tot în categoria U16 și a fost inclusă în grupa 6. Rezultate: 63-12 împotriva echipei germane Marzahn, 55-24 împotriva echipei austriece Steyrer Hexen, respectiv 50-40 împotriva echipei germane Rist Wedel. Echipa secuiască, care a ajuns mai departe din grupă tot pe primul loc, a reușit să mărșăluiască până la finala de optimi, unde la un meci strâns a mâncat bătaie de la echipa din Debrecen cu 46-35. Membrii echipei U15: Mares Noémi și Csillag Dorottya (Vendor Odorheiu Secuiesc), Benedek Petra, Csiki Barbara, Karácsony Orsolya, Kopacz Bíborka ( ISK din Gheorgheni), Csurulya Helga, Bimbó Eszter, Mátyus Anita (KSE). Antrenor: Hobaj Levente (ISK din Gheorgheni)

 

Primăria Târgu Secuiesc ar dori să felicite cu mulțumire și respect și în numele locuitorilor din oraș pe baschetbaliștii tineri și pe antrenorii lor pentru rezultatele obținute și le dorește succes în continuare în activitatea lor. Participarea selecționatei secuiești, a fost sprijinită de: Zarah Moden, New Fashion, Nexxon, Covalact, Skat Kart, Romgaz, Ada, Panorama Turist, Optica Lenart, Consiliul local din Târgu Secuiesc, Consiliul Județean precum părinții copiilor participanți.


Invalid Displayed Gallery


7 aprilie 2015