La 16 noiembrie, luni de la ora 18 se deschide prima expoziție a stagiunii din anul acesta cu titlul Excursiune în Dobrogea, în sala de expoziții de la etaj a Casei de Cultură Vigadó, din creațiile fotoclubului Prisma din Miercurea Ciuc.

 

„Stăm față-n față cu o sumedenie de variații, cu amestecul, contrazicerea permanentă a concretului și a fictivului care se întâmplă pe mai multe planuri. Această varietate face posibilă închipuirea elementarelor probleme fotografice atât pentru spectator, cât și pentru fotograf. Reflecția despre fotografie, experimentul cu diversele procedee însă și pentru membri fotoclubului Prisma este primordial”- putem citi pe pagina de web a fotoclubului. Expoziția din prezent a fotoclubului Prisma ar dori să le facă un dar vizitatorilor săi, le permite să arunce o privire într-o lume unde, pe lângă revelațiile de călătorie, apar portrete și chiar și fotografii de natură.

 

„Expoziția noastră este parte a unui proiect, în cursul căruia vor putea fi vizionate fotografiile făcute de către 13 fotografi în tabăra lor de creație din Dobrogea. Scopul expoziției a fost ca prin intermediul fotografierii să cunoaștem și să arătăm și altora naționalitățile variate ale Dobrogei, conviețuirea acestora, tradițiile. Sperăm că prin aceasta vom reuși să aducem mai aproape și de spectatorii maghiari această lume deosebită, pe care noi am putut-o experimenta” – a declarat Péter Izabella, o participantă a taberei de creație.

 

Intrarea la acest eveniment este gratuită. Expoziția poate fi vizionată până la 19 noiembrie, între orele 8-19. Susținătorul proiectului este Guvernul României – Oficiul Relațiilor Interetnice.


Invalid Displayed Gallery


12 noiembrie 2015