Colaboratorii Casei de Cultură Vigadó și-au început munca în noul an cu puteri înnoite, despre programele posibile în februarie, respectiv despre evenimentele fixate deja ne-am interesat de la directorul Lung László Zsolt. În a doua jumătate a stagiunii 2014-2015 ajung în evidență elevii jucători de teatru, găzduiesc și un muzical de mare succes dar îi așteaptă pe distinșii spectatori la prezentare de carte, la seri umoristice și la programe de copii.

 

Și a doua jumătate a stagiunii 2014/2015 va funcționa cu aceeași structură, ca cea anterioară, deci stagiunea ține până la sfârșitul lui iunie, noua stagiune începe cu Târgul de Toamnă. La Casa de Cultură Vigadó ne putem aștepta de asemenea la zile agitate, căci încă și în februarie de-abia se găsește o zi când nu se întâmplă nimic în sălile de expoziție, respectiv pe scena mare. La 10 și 11 februarie elevii jucători de teatru preiau terenul, marți micii artiști ai Trupei de Teatru Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad din Covasna interpretează la Târgu Secuiesc, miercuri Grupa de Teatru  Macskakő prezintă din nou piesa Micul prinț. La 14 februarie, sâmbătă, Orchestra de Cameră din Ciuc este în turneu la Vigadó, la 16 februarie, luni trupa Gruppen Hecc își prezintă noul spectacol. La 18 și 19 februarie rolul principal este al celor mici, căci Ansamblul de dans Háromszék se va afla în turneu la Târgu Secuiesc cu spectacolul pentru copii, cu titlul Povestea mea. La 20 februarie, vineri se întoarce la cererea spectatorilor trupa teatrală Hahota, la 21 februarie va putea fi vizionată piesa de dans cu titlul Dirty Dancing, în interpretarea ansamblului András Lóránt din Târgu Mureș. Piesa, realizată din filmul de mare succes prezintă fidel coregrafia somptuoasă care pot fi văzute în film, în timp ce urmărește povestea de dragoste. La 25 februarie, miercuri concertează din nou la Târgu Secuiesc Ansamblul Alma, iar la 27 februarie Dimény-Haszmann Árpád își prezintă noul volum de versuri, cu titlul Apatologie, pe care îl evaluează scriitorul Fekete Vince. Potrivit tradițiilor Studioul KreaKids și în acest an își va sărbători a patra aniversare a zilei de naștere la Vigadó.

 

Anul mai rezervă pentru consumatorii de cultură programe consistente, deoarece în cadrul turneului său din Transilvania se reîntoarce Berecz András, renumitul povestitor, care de această dată ar dori să-i distreze pe cei adulți. În cinstea revoluției maghiare Vigadó se pregătește cu un program de gală, pe care îl vor prezenta la 15 martie, duminică. La 10 aprilie Liceul Nagy Mózes își sărbătorește aniversarea a 335 de ani de existență cu un program potrivit ocaziei, iar la 25 aprilie se va afla în turneu un muzical fantastic, cu titlul Barbara. Muzicalul rock, cu titlul Barbara, a fost regizat de Somogyi Szilárd, munca lui este elogiată de opereta – Victoria prezentată în anul trecut și la Târgu Secuiesc, precum și opereta Locotenent-major Maria care va urma. Creatorii muzicalului Barbara sunt Nagy István și Szabó Előd din Târgu Mureș, în rolul din titlu va putea fi văzută tânăra talentată Patai Anna, cunoscută din Megastar. Copii vor trăi Zilele Copilului și în acest an în organizarea Casei de Cultură Vigadó, care sunt planificate pe 30 și 31 mai. Stagiunea se încheie la sfârșitul lui iunie cu un festival, despre ale cărui detalii vă vom informa mai târziu. Aș sublinia că programele enumerate mai sus sunt evenimente sigure, contractate, în afară de asta încă multe planuri ale noastre se află sub organizare – a relatat Lung László Zsolt, directorul instituției.


Invalid Displayed Gallery


4 februarie 2015