În primele zile ale lunii decembrie au fost oaspeții lui Terézváros viceprimarul Derzsi Gyula și însoțitorii lui, ca, răspunzând invitației primarului Hassay Zsófia, să aprindă împreună luminile de sărbătoare în orașul nostru înfrățit.

 

La 1 decembrie a fost cuprins de lumină pomul de Crăciun, de la poalele bisericii Ávilai Nagy Szent Teréz, din Terézváros. „După speranțele mele, șiragurile de lămpi nu doar ne delectează ochii, ci ne îndreaptă pe nesimțite gândurile la realul sens al Crăciunului care se apropie” – a formulat primarul sectorului VI în discursul său adresat celor adunați. La sărbătoare a participat și conducerea orașului Lenti în reprezentanța primarului Horváth László și a însoțitorilor acestuia.

 

Din cauza ploii dese, stăruitoare, sărbătoarea în aer liber a continuat în sala de sport a Școlii cu Două Limbi de Predare din Terézváros, unde, după urarea lui Hassay Zsófia, a rostit un scurt discurs și Horváth Zoltán István, preotul-protopop al bisericii Ávilai Nagy Szent Teréz. Serbarea s-a încheiat cu recitalul corului de copii al Școlii Generale Derkovits Gyula iar ca oaspete-surpriză a apărut, pentru câteva minute, și însuși Moș Nicolae, oferind copiilor uimiți bomboane pentru pomul de iarnă.


Invalid Displayed Gallery


10 decembrie 2014