A 2014-es évet a Városi Színház a tavaszi-nyári évad hirdetésével és népszerűsítésével kezdte.

 

Január 13-tól indította a bérletkampányát erre az időszakra, és január 20-án megtartotta az idény első bemutatóját. A közönség ez alkalommal I. L. Caragiale Egy zűrzavaros éjszaka című komédiáját tekinthette meg Albu István rendezésében. A produkció része a tavaszi-nyári évad bérletes repertoárjának, amit az év folyamán a Boér Géza diákbérleteseknek és a Toldi támogatói bérleteseknek is műsorra tűznek.

 

Bérletes előadásként játsszák Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát, amivel már január elején tájelőadásokon is részt vettek Korondon és Székelykeresztúron. Februárban folytatják az utazást, Kovásznára, Sepsiszentgyörgyre, Székelyudvarhelyre, Barótra és Brassóba viszik a darabot. A tavasz folyamán itthon játsszák bérletben és további tájelőadásokat is terveznek.

 

A bérletes darabok közül harmadikként a budapesti Pintér Béla Társulat Parasztopera című drámáját tekinthetik meg a nézők. A társulat az anyaország egyik leghíresebb alternatív színházi csoportosulása. Erdélyben eddig ritkán vendégszerepeltek, Székelyföldön még nem jártak előadásaikkal. A darabot 16 éven felüli nézőknek kínálják, így harmadik előadásként a diákbérletesek a sepsiszentgyörgyi M–Studio Mozgásszínház Kampf című produkcióját nézhetik meg.

 

A bérlet utolsó előadásaként a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes legújabb táncszínházi produkcióját, A bandát láthatja a közönség, aminek rendező-koreográfusa Könczei Árpád. A legkisebbek sem maradnak ki a színház kínálatából, ők tavasszal a Háromszék Táncegyüttes Csipkerózsika című mesejátékát nézhetik meg szabadjeggyel.

 

Az osztályszínházi kezdeményezést folytatva idén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Tandem csoport közös produkcióját a Hogyan ettem kutyát című monodrámát viszik el az iskolákba.

 

A bérletes előadásokon kívül szabadelőadásokat is fogad és szervez a Városi Színház. Az évadot egy újdonsággal zárják, a Vigadó Művelődési Házzal közösen június végén évadzáró gálaműsorral búcsúztatják a tavaszi-nyári évadot.

 


2014. április 7.