Értékes laboratóriumi berendezést és ipari mosógépet vásárol a kézdivásárhelyi kórház a Schweighofer Holzindustrie cégtől kapott támogatásból. Emellett az intézmény jelentős összeget spórol azzal, hogy helyben állítja elő az orvosi oxigént.

 

Az adományt Olosz Gergely eszközölte ki a kórház számára, még szenátori mandátuma idején. December folyamán egyeztetett a kórház vezetőségével, felmérték, milyen berendezésekre van leginkább szükségük, és a múlt év végén a támogató át is utalta az 50 ezer eurót.

 

„Úgy véltük, most leginkább egy laboranalizátor és egy ipari mosógép beszerzése a legfontosabb” – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Kelemen András kórházmenedzser, aki reméli, ugyanolyan jó kapcsolatot tudnak kiépíteni az osztrák nagyvállalattal, mint amilyent a New Fashion készruhagyár tulajdonosával, Wilhelm Wegenerrel.

 

A municípiumi kórház vezetője arra is kitért, havonta több ezer lejt sikerült megspórolniuk azáltal, hogy egy oxigén-generátor segítségével a környező levegőből állítják elő az orvosi oxigént. A közeljövőben egy nagyobb teljesítményű generátort vásárolnának.

 

Kertész Tibor

 


2014. április 7.