Ipari parkok Kézdivásárhelyen

 

Kézdivásárhely a Kárpát-medence legkeletibb városa és egyben Kézdiszék központja. A város önkormányzata sikeresen pályázott az európai uniós forrásokra, így két ipari park épült a városban, amelyek a város gazdasági fellendülését szolgálják.

 

Kézdivásárhely Brassótól 66 km-re, Sepsiszentgyörgytől 32 km-re fekszik, megközelíthető az 547-es európai útról (DN11), amely Brassót és Bákót köti össze. A parkok újépítésű bekötőúton közelíthetőek meg.

 

1-es számú ipari park „IFET”

Vasút utca 49/A. szám

 

Az ipari park alapterülete 7,28 hektár, amely rendelkezik négy termelési csarnokkal, és építésre alkalmas szabad területekkel. A csarnokok aszfaltozott belső utakkal vanna összekötve. A terület teljes egészében Kézdivásárhely önkormányztának tulajdona. A befeketőknek lehetőségük van saját termelési csarnok építésére.

 

A park megközelítése, a Nap utcából 150 m távolságra a a DN11 nemzeti útról, valamint a 121-es megyei úttól 200 m távolságra leheséges.

 

Adottságok:

– elektromos áram: PTC20/0.4kV és 2x1000kVA kapacitású transzformátor állomás, az ipari csarnokok földalatti 0.4 kV 2xACYAbY-es típusú kábelekkel vannak ellátva

– vízellátás: a városi rendszerből PEID Dn=110 mm-es csövekkel

– kanalizálás: a városi rendszerrel összekötve PVC KG Dn=200 mm-es vezetékekkel

– az esővíz elvezetéséhez PVC KG DN=110, 315 mm-es vezetékek vannak beépítve a területre

– a gázellátás PE 80 SDR11 Dn=63 mm-es vezetéken történik, hozam=300m3/óra (75 m3/h mindenik csarnoknak)

 

2-es számú ipari park „ÜLEPÍTŐ”

Vasút utca 103. szám

 

Az ipari park alapterülete 6,49 hektár, amelyből 5,76 hektár zöld terület, a területen található rajta két termelési csarnok, amelyből egyik felújított és egy újépítésű csarnok. A terület teljes egészében Kézdivásárhely önkormányztának tulajdona. A használható és beépíthető terület 4,85 hektár.

 

Adottságok:

– elektromos áram: 630 kVA transzformátor állomás

– ivóvízellátás: a városi rendszerből Dn=160 mm vezetékekkel

– hőszivattyú

– kanalizálás a városi rendszerbe bekötve

– gáz

 

Bővebb információ:

www.investintargusecuiesc.ro

office@investintargusecuiesc.ro

 

Letölthető dokumentum: Anexa Regulament Sit Industrial