Amint arról tavaly már beszámoltunk, Fésüs Tamás reklámgrafikus nyerte a Terra Siculorum logópályázatot. A zsűri szakmai szempontokat és a Facebook-szavazást is figyelembe véve hozta meg döntését.

 

Fésüs kézdivásárhelyi születésű, négy éve Angliában keresi kenyerét. Érdeklődésünkre elmondta, amióta külföldön él, azóta inkább foglalkoztatja a székelység, illetve a gyökerei, mindenben örömét leli, amiben ezt kifejezheti. Interneten folyamatosan követi a honi eseményeket. Amikor benevezett a Sepsiszentgyörgy önkormányzata által kiírt pályázatra, számára inkább a logó témája volt a fontos, nem maga a szakmai megméretkezés.

 

„A hazaköltözés gondolata folyamatosan jelen van életemben, de ezt a döntést sok minden befolyásolja, például egy olyan lehetőségre lenne itthon szükség, ami a megélhetést biztosítaná nekem és a családomnak” – mondja. Tamás nem egyszerűen csak logót tervezett, hanem „a város brandjét egy eseményre”. Persze, a pályázat csak logóra vonatkozott, de neki arra is van terve, hogy „ezt miként lehet tovább építeni”.

 

A nyílt pályázatra 198 terv érkezett be, ebből a héttagú szakmai zsűri első körben tizet választott ki, ezeket bocsátotta közönségszavazásra.

 

Forrás: Székely Hírmondó

 


2014. április 7.