Január 6-a volt a határideje a kulturális és sportrendezvények szervezésére nyújtott résztámogatásokra irányuló pályázatok leadásának Kézdivásárhelyen. A tegnapi összesítés szerint az előttünk álló félévre 66 pályázatot nyújtottak be, ebből 19 a KSE égisze alatt működő szakosztályok — kézilabda, futball, kosárlabda, judo, teke, alpinizmus, jégkorong — támogatását célozza.

 

A Vigadó Művelődési Ház 12 pályázatot nyújtott be kulturális rendezvények szervezésére, lesz költészet világnapja, Vigadó évadnyitó, magyar dráma napja, városi gólyabál, gyerkőcnapok, Vigadó évzáró gálaműsor, IV. diáknapok, tánc világnapja, színházi világnap, magyar kultúra napja, Vigadó hangszín és március 15-i emlékünnepség. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete a Közös népművészeti értékeink felfedezése Háromszéken és Buzsákon nevű alkotótábor szervezésére és A székelyek ízvilága – hasznos konyhai praktikák című rendezvény megszervezésére pályázott. A Tanulók Klubja nemzetközi mazsorett- és fúvósfesztiválon venne részt Olaszországban és Magyarországon, a Céhmesterek Unokái Egyesületen keresztül erre kérnek támogatást, valamint Kézdivásárhelyen is szerveznének egy ilyen fesztivált.

 

A református dalárda kórustalálkozóra és az orgona felújítására pályázik, a Zöld Nap Egyesület a Nemzetközi béke napja és a Tavaszi zöld napok megszervezéséhez kér segítséget. A Pro Press Egyesület báró Purczel János síremlékét szeretné felújítani, a Bóbita Egyesület nemzetközi konferenciát hozna tető alá, a Pro Pectus Egyesület és a Rebeka missziónárius központ családos programok lebonyolítására kér anyagi fedezetet. A Mózsiás Zenés Színjátszó Egyesület tábort szervezne színjátszó csoportjának, de a KreaKids Stúdió is tábort, valamint design-versenyt tervez. A Visit Media Egyesület a turizmus fejlesztését és erdélyi városok bemutatását ígéri, a CsomóPont Egyesület műhelytábort és a helyi termékek bemutatását célzó rendezvényt szervezne.

 

Forrás: Székely Hírmondó

 

 


2014. április 7.